Kaunas jau ruošiasi „Mokslo salos“ statyboms

Kauno miesto savivaldybė gavo leidimą „Mokslo salos“ statyboms, jas tikimasi pradėti 2020 metais.

Kauno miesto savivaldybė penktadienį paskelbė, kad sutartį su statybos darbų rangovu planuojama pasirašyti vasarą.

Anot pranešimo, statybos galėtų trukti nuo 18 iki 24 mėnesių. Tai reiškia, jog Nacionalinis mokslo ir inovacijų muziejus visuomenei būtų atvertas 2022 metais.

„Statybos skyrius jau pradėjo rengtis rangos darbų pirkimams, juos planuojame 2020 metų pirmąjį ketvirtį“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

2017 metais vykusiame tarptautiniame architektūriniame mokslo populiarinimo centro idėjos konkurse nugalėtoju išrinktas „SMAR Architecture studio“ projektas „Sun never sets for science“ (angl. „Saulė mokslui niekad nenusileidžia“).

Statybos skyrius jau pradėjo rengtis rangos darbų pirkimams, juos planuojame 2020 metų pirmąjį ketvirtį.

Pagrindinis šio projekto akcentas – veidrodinė plokštuma, atspindinti dangų, žolę, šviečianti kaip mėnulis. Ji tiesiogiai perduos šviesą į patalpas, kuriose yra ekspozicija.

Savivaldybė anksčiau yra suskaičiavusi, kad toks objektas kainuotų apie 25 mln. eurų.

Planuojama, kad 5 mln. eurų bus gauti iš Vyriausybės, 10 mln. eurų – iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos valdomų Europos Sąjungos fondų lėšų, dar 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kuriuos skirsto Vidaus reikalų ministerija. Likusius 5,5 mln. eurų skirtų savivaldybė bei partneriai.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galės susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pinigu plovimas -stadiono pastatyti negali ,miestas isgriautas ir visumoj baisiai atrodo kaunas isskirus kelias aikstes,laisves aleja ...

Nepartinis

Nepartinis portretas
Europiniai pinigai baigsis greitai, o kiek darbo vietų už juos prikūrėte? Nei vienos - kas ir baisiausiai> O dar kiek pnigų vyriausybė prisiskolino vien per 2019 m? O sako, kad išgyvename ekonomikos pakilimą? Tai ką skverneliai, karbauskiai, nausėdos darytų užklupus krizei ar nebegaunant europinių pinigų? Gamyklų naujų nėra, - darbo vietų taip pat. Ką darys žmonės, kai valstybės nebešelps jokie europiniai fondai, pasiskolintus pinigus ir už juos pal9kanas turėsime grąžinti? O čia spinduliuojanti mokslo sala? Negi joje ir švies tik dar vienas istorinis Matijošaičių trijulės interesas?:)))

šiaip

šiaip portretas
gal kokią naujovišką gamyklą pastatytų,naudos nors būtų,o "mokslų salų" apstu ir aukštosiose mokyklose
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių