Kaunas jau pradėjo skiepyti dideles įmones

Kaunas penktadienį pradėjo skiepyti nuo COVID-19 įmones, kuriose dirba per 100 darbuotojų.

Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša BNS teigė, kad įmonių darbuotojai jau pradėti skiepyti nuo penktadienio.

„Savivaldybė tvarko sąrašus, sukelia į sistemą, mes tik paimame kontaktus ir kviečiame darbuotojus. Šiandien – pirmosios įmonės. Bet ne tik jos, yra visas 1.20 prioritetas – skiepijame ir ugniagesius, ir kažkuris iš teismų. Tiesiog, perėjome prie tolesnio prioriteto, nors lygiagrečiai vakcinuojame ir „Pfizer-BioNTech“ vakcina žmones, kurie buvo laukimo sąraše, kur buvo atsisakę kitų vakcinų, daugiausia – senjorai“, – sakė jis.

Pasak poliklinikos vadovo, pati įstaiga tik vykdo vakcinaciją pagal Kauno miesto savivaldybės pateiktą sąrašą ir nevertina, kas turi būti skiepijamas pirmesnis, o, pasak jo, „įmonės yra tame pačiame prioritete“, kaip ir pareigūnai ar mažmeninės prekybos, maisto gamybos sektorius.

„Mes nevertiname nieko, tiesiog mechaniškai imame visus, kurie yra tame pačiame puslapyje, iš kurio imdavome ir medikus, ir mokytojus, ir kitus“, – BNS sakė jis.

„Atsirado daugiau lankstumo“

Kauno savivaldybė BNS informavo, kad prioritetinė eilė nepakito, bet joje „atsirado daugiau lankstumo“.

„Sveikatos apsaugos ministrui leidus visoje šalyje pradėti ne mažiau kaip 100 darbuotojų turinčių įmonių, įstaigų bei kitų organizacijų kolektyvų vakcinavimą, esame pasirengę priimti norinčiųjų skiepytis sąrašus ir čia pat pradėjome jų vakcinavimą“, – nurodoma Kauno savivaldybės atsakyme BNS.

Savivaldybė taip pat tvirtina, kad greta įmonių ir toliau „visas dėmesys sutelktas į dabartines prioritetų grupes“, t.y. į 65 ir vyresnių amžiaus grupės senjorus, mokytojus, dėstytojus, sergančiuosius lėtinėmis ligomis.

Šiuo metu dar peržiūrimi ir tvarkomi visi įmonių pateikti darbuotojų sąrašai.

Tačiau kuo tiksliai vadovaujantis nuspręsta pereiti prie įmonių skiepijimo, savivaldybės atstovai nepaaiškino.

„Šiuo metu dar peržiūrimi ir tvarkomi visi įmonių pateikti darbuotojų sąrašai, kurių kolektyvai išreiškė norą vakcinuotis nuo COVID-19. Artimiausiu metu Kauno Ledo rūmų vakcinavimo centre bus skiepijami „Kauno autobusų“, „Kauno vandenų“, „Pieno žvaigždžių“, „Registrų centro“ ir kitų įmonių  darbuotojai“, – BNS raštu informavo savivaldybė.

Kauno poliklinikos duomenimis, penktadienį ir šeštadienį planuojama paskiepyti po 4 tūkst.

Pasiskiepijo „Continental“ darbuotojai

Kauno rajone taip pat pradėta skiepyti įmones, penktadienį vieni pirmųjų „AstraZeneca“ vakcina pasiskiepijo apie 100 „Continental“ gamyklos Kauno laisvojoje ekonomikos zonoje darbuotojų, BNS patvirtino įmonės komunikacijos vadovė Ieva Koncevičiūtė.

„Tik vakar pateikėme aplikaciją ir gavome po pietų žinių, kad atvažiuos specialistai. Tai kiek suspėjome sukoordinuoti, kiek buvo norinčių pasiskiepyti šia vakcina, tiek ir skiepijome. Bet ateityje, kai bus galimybė, bus tikrai daugiau norinčių“, – tvirtino įmonės atstovė.

Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė BNS patikino, kad įmonės pradėtos skiepyti, nes kitos 1.20 prioritetui priklausančios grupės – ugniagesiai, policijos pareigūnai, kasininkai ir kiti – jau paskiepytos, dalis atsisakė „AstraZeneca“ vakcinos ir lauks kitų gamintojų preparato.

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad kviečiamos vakcinuotis įmonės ir organizacijos, turinčios ne mažiau kaip šimtą darbuotojų. Vėliau ministerija patikslino, kad šių įmonių darbuotojai bus vakcinuojami tik likus vakcinų po atitinkamą savaitę skiepijamos prioriteto grupės.

Anot SAM, įmonių darbuotojai gali rinktis bet kurią vakciną, tačiau tikėtina, kad šiuo metu greičiau bus vakcinuoti asmenys, norintys skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilhelmina

Vilhelmina portretas
Jokių problemų dėl norimos vakcinos nebuvo, atsisakiau astra zenekos ,užsiregistravau iš naujo ir po savaitės gavau kvietimą norimai vakcinai.Ačiū,viskas puikiai sudėliota.

ona

ona portretas
pasiskiepijom su vyru astra zeneca ,viskas ok ,tik šiek tiek norėjosi miego ,kitą dieną į darbą ,o šią vakciną trumpina dėl to kad ji yra anglų ,čia jiems diržiukas už tai kad paliko ES ,britai sėkmingai įpusėjo su skiepais savo gyventojams ,

spaliukas

spaliukas portretas
Lauksiu SPUTNIKO KRITIKUOTI GALIMA VISKA O KONKRECIAI NERA JOKIU FAKTU O AMERIKONU BURGERIUS ESKIT PATYS
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių