Kas užims savivaldybės kontrolieriaus kėdę?

Kandidatai jau aiškūs, tačiau greičiausiai tik rudenį paaiškės, kas iš trylikos pretendentų užims Kauno miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovo kėdę.

Kauno politikai ilgametį savivaldybės kontrolierių Gediminą Raudonį iš pareigų atleido dar metų pradžioje. Tačiau tik kitą savaitę bus išrinkta komisija, nuspręsianti, ką paskirti G.Raudonio įpėdiniu. Dokumentų pateikimo laikas pretendentams jau baigėsi. Jų gretose – savivaldybės ir valstybinių įstaigų darbuotojai, buvę ir esami Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių įstaigų pareigūnai.

Bene žinomiausia kandidatė – kontroversiškai vertinama Virginija Žuromskaitė. Beveik prieš porą metų iš savivaldybės į Žemės ūkio ministeriją dirbti išėjusi tarnautoja tada "Kauno dienai" pareiškė, kad jai pabodo intrigos savivaldybėje. Buvusiam savivaldybės Turto valdymo departamentui vadovavusios V.Žuromskaitės pavardė buvo minima ne vienoje įtartinoje istorijoje. Politikai ne kartą viešai šaukė, kad ji proteguoja tam tikras kompanijas ir prisideda prie savivaldybei nepalankių sandorių organizavimo, tačiau tokie vieši pareiškimai oficialiais kaltinimais nevirto.

Į kontrolieriaus vietą pretenduoja ir du buvę bei esami Kontrolės ir audito tarnybos darbuotojai. Beveik pusmetį laikinai tarnybai vadovaujančio Kornelijaus Kleinausko pretendentų sąraše nėra.

"Toks buvo mano asmeninis sprendimas. Kai bus įdarbintas naujas tarnybos vadovas, grįšiu eiti vyriausiojo specialisto pareigų", – sakė K.Kleinauskas.

Gana atsakingoje – kontrolieriaus – kėdėje ilgai išsilaikęs G.Raudonis ne kartą peiktas dėl pernelyg minkšto požiūrio į savo darbą. Kai kurie politikai apskritai jį kaltino neveiklumu.
"Kol jis vadovavo, nelabai ką ta tarnyba ir veikdavo. Kelias išvadas parašydavo ir sėdėdavo metus. Tikrindavo mažas įstaigėles, o didžiųjų niekas nežiūrėjo. O dabar planuojama atlikti auditą didžiausiose savivaldybės įmonėse. Iki lapkričio jis bus atliktas "Kauno energijoje", "Kauno vandenyse" ir "Kauno švaroje", – sakė savivaldybės tarybos narys, Kontrolės komiteto pirmininkas Simonas Kairys.

Kitą savaitę į paskutinį šios vasaros posėdį susirinksiantys savivaldybės tarybos nariai patvirtins komisijos sudėtį, kuri ir atrinks tinkamiausią pretendentą. Oficialiai jį įdarbinti turės taryba, kuri į kitą posėdį rinksis tik rugsėjo viduryje. K.Kleinauskas teigia, kad dėl to Kontrolės ir audito tarnybos veikla nesutriks, nes darbo plano sudarymui naujas vadovas nėra būtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

katrė

katrė portretas
Gerai kažkas rašo-vos ne vos ją išgrūdo iš savivaldybės, ir vėl jinai lenda. Jeigu pati pylė šiukšles ant savivaldybės, sakė, kad tenai tik intrigos ir jai jos nusibodo-tada nėra ko ten lįsti, jei taip apie savivaldybę atsiliepei. Matyt, dar ir partiniu bilitu nori prisidengti.

sopranas

sopranas portretas
Kaune-uzdaras ratas.Visa eile aukstuju mokyklu. mase baigusiu jas ,bet savivaldybej dirbt gali tik prisidirbe.

Onė

Onė portretas
Jau tikrai svieto pabaiga, kad ir vėl ta pati labiausiai susikompromitavusi poniutė ir vėl tykoja šiltos vietos... Negi tikrai nėra normalių, perspektyvių dar neprisidirbusių jaunų žmonių Kaune? kažkas neįtikėtina...Ir neturėk tu an šitaip nei sąžinės, nei savigarbos: vos ne vos ja atsikratė, dabar vėl išplaukė visu gražumu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių