Kas laukia Karmėlavoje išgelbėtų baisiomis sąlygomis laikytų 82 bėdžių?

  • Teksto dydis:

Vakar Kauno rajone iš oficialiai įregistruotos veisėjos valdų išgelbėti 82 šunys. Policijos pateikiamais duomenimis, gyvūnai rasti Karmėlavos seniūnijoje.

„Vyko patikrinimas, sąlygos neatitiko nei gyvūnų gerovės nei nieko“, – portalui kauno.diena.lt patvirtino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Jurgita Savickaitė, pridūrusi, kad vyksta tyrimas ir nežino, kokią informaciją gali atskleisti.

Išgelbėtų gyvūnų laukia veterinarinė ekspertizė. 

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalą kauno.diena.lt informavo, kad dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėtas ikiteisminis tyrimas. Didžiausia už tai gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki vienerių metų. 

Informaciją apie šunų paėmimą vakar paskelbė Andrius Tapinas. Socialiniame tinkle jis įvardijo, kad gelbėjimo operaciją įvykdė „Laisvės TV“, policijos ir VMVT atstovai bei gyvūnų globos organizacijų GGI – Gyvūnų gerovės iniciatyvos, VšĮ „Dogspotas“ ir gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ – mobilioji komanda. Tačiau visos gyvūnų globos organizacijos, su kurių atstovais susisiekėme, dėl daugiau informacijos siūlė kreiptis į „Nuarą“, kuriam pagal sutartį su Kauno rajono savivaldybe perduoti paimti šunys.

A.Tapinas rašė, kad prireikė 12 valandų budėjimo, bendravimo su šeimininke, kuri „bandė apgaudinėti apsimesdama, jog yra ne namie ir siūlė atvažiuoti rytoj“.

 

 

Nurodoma, kad gyvūnai išvaduoti iš namo. „Kai kurie narvuose buvo sugrūsti po šešis. Didžiojoje dalyje narvų nebuvo net vandens dubenėlių, šunys gyveno savo išmatose, 11 iš jų ką tik gimę. Taip, jūs nesuklydote – 81 šuo“, – rašė A.Tapinas. Tačiau VMVT turimais duomenimis, iš viso minėtoje valdoje rasti ir paimti 82 keturkojai.

A.Tapino turimais duomenimis, savininkė buvo registruota kaip veisėja, laikanti dvi buldogų veislės kales. Tą portalui kauno.diena.lt patvirtino ir VMVT.

Laukiame „Nuaro“ atstovų komentarų.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
Ir kur gi tie veisejai, garsiai save dievais skelbiantys? Geriau jau patyletu. Nes tarp ju paciu tokiu isgamu nemazai. Ne visi veisiantys nedokumentuotus yra sadistai, ir ne visi veisejai yra sventi. Pirma susitvarkykit tarpusavyje, paskiau rekaukit. O tokiems issigimeliams baudos reikalingos tokios, kad per visa gyvenima neissimoketu.

O ar būtų galima

O ar būtų galima portretas
nors vieną paimt?

Gita

Gita portretas
Mokesciai turetu ja padaryt i visus galus , o tada i kaleima metams ir islaikyma prieglaudose jos gyvunams . Vat tada ir triumfuotu teisybe !!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių