Kas kauniečiams yra prabanga? (apklausa gatvėje)

Jauni, brandaus ir jau solidaus amžiaus žmonės. Skubantys gatve, bet sustojantys akimirkai atsakyti į vieną mūsų pateiktą klausimą. Šį kartą – apie prabangą.

Gintautė Teresė Juciūtė, dailininkė, kulinarė (27 m.)

Dvasinės vertybės – tai prabanga. Jas užmiršę dauguma žmonių dabar tapo skurdžiais. Jie užmiršta svarbiausias vertybes, skuba, lekia ir neieško savęs, todėl dvasinės vertybės dabar yra didelė prabanga. Kokios tos dvasinės vertybės? Man – savęs realizavimas. Ir ne tai, ko noriu egoistiškai, bet tai, ką galiu duoti kitiems. Laimė, mano gyvenime to netrūksta. Dauguma turbūt pasakys, kad didžiausia prabanga – laikas. Bet, kai laiką išmoksti paskirstyti, jis tampa ne prabanga, bet tavo gyvenimo dienos papildiniu.

Tomas Novakas, prašęs pristatyti vagimi (35 m.)

Prabanga – tai š.. malimas. Nematau tokių dalykų savo gyvenime, kad galėčiau prabangoje gyventi... Na, milijonas eurų, namas geras. Va, turėčiau milijoną, gyvenčiau prabangoje.

Leonarda Kerkovič, buvusi teisininkė (81 m.)

Tik ne materialūs dalykai. Prabanga – tai savarankiškumas, kai gali eiti ir daryti tai, ką nori. Ir išsilaikyti ant kojų, nes man 81 metai. Todėl pati didžiausia prabanga yra sveikata.

Domas Jezepčikas, studentas, verslininkas (23 m.)

Laisvas laikas ir poilsis. Turbūt daugelis galvos, kad prabanga – tai gera mašina, namas. Bet tu skiri labai daug laiko, kad įsigytum tuos dalykus.  Sieki tos komforto zonos. Susikuri tuos dalykus, bet sieki visai ko kito. Prabanga yra laikas, kad galėtum pasidžiaugti viskuo, ką turi. Esu jaunas žmogus, su savo tikslais, siekiais, kuriantis. Man labiausiai ir trūksta laiko. Kad galėtum apsižiūrėti, apsidairyti aplink, kas vyksta, ko tu nori.

Julija Ruškutė, VDU Naujųjų medijų meno studentė (20 m.)

Prabanga – neribotos galimybės sau leisti tai, ko trokšta širdis. Kažkam gal tai daiktai, mašinos, man – nestabdomai, nevaržomai keliauti po visą pasaulį. Svajonių šalis – Pietų Korėja, bet dar geriau – išnaršyti visą pasaulį. Tai – neįkainojama patirtis.

Petras Sventickas, buvęs inžinierius, sveikuolis (75 m.)

Dabartinė vadinamoji prabanga man sunkiai pasiekiama. Tie blizgučiai, kuriuos matome daugelyje žurnalų, laikraščių ir žmonių sąmonėje... Iš tikrųjų tai, to mums nereikia, tai, kas laimės nesuteikia. Gaila, kad daug kam trūksta supratimo, ką laikyti didžiausioms vertybėmis ir prabanga. Man didžiausia prabanga – švari sąžinė ir ramybė.


Šiame straipsnyje: prabangakauniečiaiapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Prabanga butu,

Prabanga butu, portretas
kad musu valdzia butu teisingi visiems,kad nevogtu,neliptu per galvas del savo interesu,nekurtu dirbtiniu skandalu,dirbtu ne sau,o tautai,neskriaustu "mazuteliu",kad mes nebijotume nuolat Kad mus rusai puola,kad musu pensininkai,saziningai atidirbe galetu pasidziaugti oriu savo uztarnauto triuso pritinkacia pensija,o ne tik drebeti,kaip sudurti gala su galu,kad nesizudytu,kai yra atimta paskutine viltis.

Rimas

Rimas portretas
Pritariu. Kai susimoki mokesčius ir nesuki galvos eidamas į parduotuvę ir nesidarai į akcijas. Tuomet jautiesi laisvas ir nepriklausomas.

Antons

Antons portretas
Lietuvoje prabanga yra tada, kai susimoki komunalinius mokesčius ir tau dar lieka pinigų maistui.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių