Karščių nualintas Kaunas sulaukė lietaus: apsėmė automobilius, skendo gatvės

  • Teksto dydis:

Jau kuris laikas Kauną ir visą Lietuvą alinančius karščius sekmadienį pakeitė lietus. Vietomis jį palydėjo žaibai ir griaustinis. Kai kurias Kauno gatves krituliai gausiai užliejo, jos buvo sunkiau pravažiuojamos.

Sekmadienio rytas Kaune ir daugelyje šalies vietų pasitiko lietingas, o tai – nemenka atgaiva po jau kuris laikas besitęsiančių karščių.

Apie 6 val. ryto Kaune griaudėjo, vietomis ir žaibavo.

Iš pat ankstaus ryto kauniečiai dalijosi informacija, kad gausūs krituliai užliejo kai kurias gatves, jos sunkiau pravažiuojamos. Tarp tokių vietų buvo minimas Šiaurės pr., Žukausko g., taip pat dalis Pramonės pr., Aušros g., Islandijos pl.

Portalo žiniomis, apie 10.20 val., nustojus lyti, vanduo po truputi atlaisvino užlietas gatves, tik Aušros g. situacija liko kiek keblesnė.

Laimučio Brundzos nuotr.

Portalo fotožurnalistui pavyko užfiksuoti, kad po lietaus Zanavykų ir Kapsų gatvių sankryžoje atsivėrė didžiulė smegduobė. Nors dėl įvykusios vandentiekio avarijos įgriuva buvo pastebėta jau šeštadienį, tačiau gausūs krituliai padarė savo – duobė tapo didžiulė. Įvykio vietoje dirba avarinės tarnybos specialistai, smegduobė aptverta. Vairuotojai, važiuojantys šia kryptimi, turėtų būti budrūs.

Laimučio Brundzos nuotr.

Pasak sinoptikų, Kaune šiandien visą dieną bus debesuota, daug kur lis. Aukščiausia temperatūra diena sieks 25°C šilumos, vakare – 23°C šilumos.

Kituose šalies miestuose taip pat numatomas lietus, galima ir perkūnija. Pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas. Temperatūra spės pažemėti tik iki 13-18 laipsnių. Dieną lietaus debesys išplis beveik po visą šalį. Kai kur žaibuos, išgirsime perkūniją. Sukinėsis nestiprus, pastovesnės krypties nerandantis vėjas. Oras šils, kol termometrai pradės rodyti 23-28 laipsnius.

Naujos savaitės pradžioje orai išliks šilti. Pirmadienį, anot sinoptikų, debesys neskubės iš Lietuvos išplaukti, todėl daug kur, bet ne visur, palis. Orai bus pakankamai šilti. Naktį temperatūra sieks 14-18 laipsnių šilumos, o dieną – apie 25 laipsnius, prie jūros bus šiek tiek gaiviau.

Antradienį ir trečiadienį orus ims valdyti anticiklonas, link savaitės vidurio numatomi mažai debesuoti, sausi orai. Naktimis bus 10-15 ar 11-16 laipsnių šilumos, dienomis vėl grįš rimtesnė šiluma: antradienį temperatūra sieks 22-27 laipsnius, o trečiadienį –  25-30 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Smarkiai nulijo apie17val. Kalniečiuose,ir jokių potvynių nebuvo,kas čia skleidžia nesąmones,matomai apšmeižti merą nori.Iš kur tos nuotraukos?Gal tai vilniečių buvę potvyniai?

viena

viena portretas
po kitos smegduobės yra Vokiečių gatveje, Ž.Šančiuose, bet valdžiai neįdomu.

Matas

Matas portretas
Nepartini didesnio asilo kaip tu neteko stebeti. Butu kupcinskas,butume visi paskende nes keliu duobese vanduo taip ir butu stovejas
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių