Kalėdų eglutės paieškos įsibėgėja: konkursu domisi ne tik kauniečiai

  • Teksto dydis:

Dar nesulaukus šv. Velykų, Kaunas toliau ieško naujos vizijos šių metų kalėdinei eglutei. Šiemet konkursas prasidėjo anksčiau nei įprastai. Šitaip siekiama pritraukti daugiau projektų ir turėti užtektinai laiko geriausioms idėjoms išgryninti bei atrinkti, kad galutinis rezultatas būtų maksimaliai kokybiškas. Besidominčių šiuo konkursu skaičius kasdien vis auga.

Iki metų pabaigos likus daugiau kaip 9 mėnesiams Kauno miesto savivaldybė skelbia ieškanti kuo įvairesnių, originalių idėjų ir paslaugos teikėjų, kuriems ketinama pavesti vieną svarbiausių šventinių misijų – Rotušės aikštėje pastatyti ir papuošti kalėdinę eglutę, medžius ir įrengti mugės namelius.

„Sulaukėme užklausimų iš Vilniaus, taip pat susidomėjimą išreiškė bent trys Kauno kūrėjai. Savo idėjas siūlo ir pavieniai gyventojai, skambindami bei siųsdami elektroninius laiškus. Vis dėlto mums svarbiausia sulaukti kokybiškų pasiūlymų, kaip viską įgyvendinti techniškai. Viena aišku, kad Kauno Kalėdų eglė, kaip ir kasmet, nepalieka abejingų. Laukiame individualaus, būtent Kaunui sukurto projekto, kad Rotušės aikštė virstų tikra žiemos pasaka ir teiktų džiaugsmą visiems joje apsilankiusiems“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Praėjusių metų kalėdinės eglutės sprendimas netenkino nei kauniečių, nei miesto vadovų. Šįmet buvo pasirinktas kitas kelias, kuris, kaip tikimasi, padės pasiekti kokybišką rezultatą.

Laukiame individualaus, būtent Kaunui sukurto projekto, kad Rotušės aikštė virstų tikra žiemos pasaka ir teiktų džiaugsmą visiems joje apsilankiusiems.

„Numatyti trys galimi variantai: puošti gyvą natūralią eglutę arba ją primenančią kūgio formos konstrukciją, dekoruotą natūraliomis spygliuočių šakomis, arba kurti menišką dizaino objektą, kurio ne mažiau kaip trečdalį vis tiek sudarytų gyvos eglės ar kitų spygliuočių šakos. Drauge, išlaikant bendrą stilistiką, prašoma papuošti ir aplink esančius Rotušės aikštės medžius bei kalėdinio miestelio namelius“, – aiškino N. Prevelienė.

Kiekvienu atveju iš pretendentų laukiama trijų skirtingų vizijų, iš kurių ir bus išrinktas geriausia. Jei tas pats tiekėjas pasiūlytų kelias itin geras idėjas, galimas sutarties pratęsimas ir kitiems metams. Pageidautina projekto tematika – „Žiemos pasaka“. Pasiūlymų laukiama iki balandžio 18 dienos.

Šiuo metu laukiama vizualizacijų – eskizų, iliustracijų ar nuotraukų kartu su idėjų aprašymais, papuošimo elementų techniniais parametrais ir kita detalia informacija. Konkurse numatyti atitinkami vertinimo kriterijai: idėjos originalumas ir koncepcijos vientisumas, stilistikos nuoseklumas, kūrybiškumas, profesinis meistriškumas, projekto atitikimas tematikai, estetika, projektui pasitelktų priemonių novatoriškumas ir kita.

Pagrindinė šių metų naujovė yra tai, jog viešųjų pirkimų procedūros organizuojamos atskirai papuošimams ir renginiams organizuoti. Pernai visa tai vyko kartu ir nepasiteisino. Planuojama, kad pagrindinė Kalėdų puošmena Rotušės aikštėje kauniečius ir miesto svečius džiugins daugiau kaip du mėnesius – nuo lapkričio pabaigos iki kitų metų vasario pradžios. Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vizija

vizija portretas
Atvilkit nukirstą medžio kelmą, ant jo pastatykit medkirtį su "bolgarke" ir plakatu "Kaunas kertasi", aplink nupaišykite žalią juostą (dažų turėjo likti sočiai) ir ant dviračio pasodinkit "snegoviką', tegul mina ir lemputes uždega. Tai vainikuos tas sritis, kuriose daugiausiai nuveikta.

įdomu

įdomu portretas
kokie realūs "miesto tvarkymo" procesai yra slepiami tokiais išankstiniais "konkursais" ir triūbijimu apie juos visais kanalais?

va

va portretas
Pažiūrėkit i kaimynu skandinavu kaledines egles ir atkris didelis galvosukis. Jos grazios, paprastos, tikrai sventiskos ir jokio dviracio isradinejimo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių