Kačių parodoje Kaune karaliavo Meino meškėnai

Kasmet spalio pradžioje Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ rengia dviejų dienų tarptautinę kačių parodą Gyvūnų dienai paminėti.

Abi parodos dienas kompetentinga komisija vertina ir atrinkinėja pačios geriausios, tinkamiausios veisti įvairių kačių veislių atstoves ir atstovus, taip pat paskelbia geriausiuosius iš geriausiųjų.

Net ir nebūdami specialistai, parodos Žaliakalnio pasaže lankytojai nesunkiai pastebėjo, kad čia dominavo Meino meškėnų veislės katės. Meino meškėnai – šiuo metu populiariausia didžiausių naminių kačių veislė Europoje, tad jų šioje parodoje skaičiuojama daugiau nei pusšimtis.

Parodoje taip pat buvo gausu Britanijos trumpaplaukių veislės atstovų, Kornvalio reksų, taip pat puikavosi Birmos šventosios, taip pat Rytų katės, Sfinksai, Abisinijos veislės atstovės.

Lankytojų dėmesį traukė labai neįprastos katės riestomis ausimis. Šeimininkė aiškino, kad per pirmą katės gyvenimo pusmetį jos ausys užsilenkia savaime. Tai Amerikos riestaausių ilgaplaukių kačių veislė.

Prie pat įėjimo į parodą buvo išdėlioti narveliai be skambių užrašų apie ten murkiančių kačiukų kilmingas veisles, tačiau žiūrovų prie jų rinkosi gal net daugiau nei prie parodos eksponatų. Gyvūnų globėjų draugija skelbė, kad šie mieli padarėliai ieško naujų šeimininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supratau

supratau portretas
...kad tas, ...tas, kur stovi uz tos moterytes - labiau panasus i meskena, o tas ant ranku - katinas kaip katinas, tik spalvu kailyje daugiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių