Įžūlūs verslininkai kėsinosi užgrobti Vilniaus gatvę, bet buvo priversti sumažinti apetitą

  • Teksto dydis:

Prasidėjęs lauko kavinių sezonas, paskatino kavines įsirengti terasas arba į lauką išnešti staliukus. Tačiau vienas Senamiesčio restoranas savavališkai nusprendė pasididinti lauko kavinės plotą. Tokie veiksmai nepraslydo pro Viešosios tvarkos specialistų akis.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kauniečiai, suabejoję, ar Vilniaus gatvėje įsikūręs gruziniškas restoranas nesavivaliauja. Pasak kauniečių, lauko kavinė užėmė tris ketvirtadalius gatvės, tad pėstiesiems paliktas gerokai siauresnis takas.

„Verslininkai visai suįžūlėjo. Vilniaus gatvę beveik užtvėrė gėlių vazonais ir staliukais. Juk būna ir masiniai renginiai, Kauno gimtadienis ir pan., tai Vilniaus gatvėje būna pilna žmonių, o dar dėl lauko kavinės paliko tokį siaurą praėjimą“, – piktinosi skaitytojas.

Skaitytojo nuotr.

Portalas kauno.diena.lt miesto atstovų paklausė, ar iš tiesų gruziniškas restoranas Senamiestyje išlaikė lauko kavinės įrengimo sąlygas. Paaiškėjo, kad šios viešojo maitinimo įstaigos lauko kavinė iš tiesų buvo įrengta didesnė, nei numatė išduotas leidimas.

Įmonė teikė paslaugas nesilaikydama ir viršydama suderintą projektą.

„Penktadienį sulaukėme informacijos, kad gruziniškas restoranas „Chačapuri“ gėlių vazonais užtvėręs didelę dalį Vilniaus gatvės. Viešosios tvarkos specialistai atliko patikrinimą ir nustatė, kad įmonė teikė paslaugas nesilaikydama ir viršydama suderintą projektą. Jame numatyta lauko kavinės erdvė – 12 m ilgio ir 3,6 m didžiausio atstumo nuo pastato.

Gėlių vazonai iš Vilniaus gatvės pašalinti. Įmonės atsakingam asmeniui dėl Prekybos viešosiose vietose taisyklių reikalavimų pažeidimo pradėta administracinio nusižengimo procedūra“, – portalui komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Skaitytojo nuotr.


Šiame straipsnyje: Chačapurirestoranaslauko kavinėpažeidimaisenamiestisVilniaus gatvėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Geriausias būdas aptramdyti tokius erdvių užgrobimo mėgėjus - nieko iš jų nepirkti ir prie jų vidury gatvės surioglintų staliukų nesisėsti.

kaunietis

kaunietis portretas
Nera ko cia stumti ant gruzinu. Kaboka administruoja ir dirba ten lietuviai kurie ir yra patys didziausi akiplesos. Geriausia bausme butu po pirmo ispejimo antra karta tokiems visam sezonui uzdrausti lauko prekyba.

jo

jo portretas
sekmadienį teko eit pro gruziną - tai daugiau nei pusę gatvės stalus užstatęs, jau su žmonėm pečiais įsiremi prasilenkdamas, per naglai čiurbanas ten užsigrobė
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių