Istoriniai akmenys keliaus prie Prisikėlimo bažnyčios

Kauno miesto taryba pritarė sprendimui dalį savivaldybei priklausančių, A. Juozapavičiaus prospekte ir Parodos gatvėje rastų istorinių akmenų perduoti viešajai įstaigai „Prisikėlimo projektai". Šiais tašytais akmenimis bus išgrįsta Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios aplinka bei prie maldos namų esantis Žemaičių gatvės šaligatvio ruožas.

Šiuo metu istoriniai akmenys, rasti rekonstruojant A. Juozapavičiaus prospektą ir Parodos gatvę, yra saugomi S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Specialistų skaičiavimu, akmenų vertė viršija 860 tūkst. litų. Rekonstruojamose gatvėse pernai buvo rasti įvairaus dydžio, nupjautinės keturkampės piramidės formos, iš visų pusių apdirbti akmenys.

„Rastų istorinių akmenų yra pakankamai, kad būtų sutvarkytas ne tik Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios šventorius, bet ir Žemaičių gatvės šaligatvis, esantis maldos namų prieigose", – miesto meras Andrius Kupčinskas.

Netrukus turi paaiškėti, kas atliks Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios aplinkos tvarkymo darbus. Aukštutinėje erdvėje aplink bažnyčią bus įrengta 3,4 tūkst. kv. m. ploto trapecijos formos aikštė. Kitame rekonstrukcijos etape apatiniame šlaito lygmenyje planuojama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prokuroras

prokuroras portretas
dalis akmenu...tiek ir teliko ...

a girti

a girti portretas
Vldzia musu visu akmenis atidave baznyciai.. kodel ? Kodel ne petrui ar antanui ? Gal baznyciai padovanokim 100 mln? WTFK? kas per valdzia otkatine

nuomone

nuomone portretas
jus gal pries DOVANODAMI AKMENIS baznyciai sudekit ten kur jie isvogti ir zioji duobes Senamiescio sirdyje, Dauksos gatveje ir aplinkuj!!! Truksta zodziu nuo neukiskumo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių