Iššūkis vandalams: menininkas užsimojo gelbėti sulaužytus suolelius

Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto Vizualaus meno katedros Tapybos studijos magistrantas Vytenis Jakas pasakojo, kad akcijos "Kaip pačiam atrestauruoti suoliuką" jis ėmėsi neapsikentęs dėl netvarkos.

Apleisti Vilniaus g. suoliukai kelioms dienoms buvo tapę meno objektais.

Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto Vizualaus meno katedros Tapybos studijos magistrantas Vytenis Jakas pasakojo, kad akcijos "Kaip pačiam atrestauruoti suoliuką" jis ėmėsi neapsikentęs dėl netvarkos.

"Tie suoliukai baisūs. Jie sulūžę stovi gal jau penkerius metus, ir jų niekas netvarko. Dažnai pro juos eidavau, pagaliau vienąkart neiškenčiau ir nusprendžiau pakoreguoti tai, kaip jie atrodo", – pasakojo V.Jakas.

Anot jo, ši meninė iniciatyva pirmiausia skirta energingiesiems Kauno vandalams. Tai lyg pilietiškas gestas, sufleravimas keisti agresyvią ar abejingą poziciją į pozityvią.

Ant suoliukų atsiradę taiklūs užrašai, tokie, kaip "Vieta neturintiems vietos", skirti žmonėms, kurie suoliukus laužė ir gadino. "Kurie ieško ir neranda savęs", – paaiškino akcijos sumanytojas ir vykdytojas.

V.Jakas džiaugėsi per akciją sulaukęs be galo daug praeivių dėmesio ir teigiamų emocijų. "Manau, kad sumanymas pavyko. Žmonės šypsojosi, skaitė užrašus ant suoliukų, juokėsi", – aiškino menininkas.

Sumanymas jam kainavo apie 60 litų. Viską, ko prireikė, Tapybos studijos magistrantas pirko arba rado namuose.


Šiame straipsnyje: vandalaisuoleliainetvarka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Širdingas ačiū

Širdingas ačiū portretas
menininkui, neabejingam savo miestui. Savo akcija jis parodė, kokie dvasiškai žlugę auga tėvų apleisti, neprižiūrėti kai kurie vaikai, jaunuoliai. Taip pat parodė, kokią neigimo, griovimo kultą jie propaguoja. O kas iš jų užaugs- nesunku nuspėti.

kaimyne

kaimyne portretas
Didelis aciu uz entuziazma ir seimininkiska poziuri i miesta, kuriame gyvename. Mums visiems yra ko pasimokyti is tokio zmogaus. Tik geru, pozytiviu pavyzdziu galima kazka pakeisti aplink save. Sis zmogus mane ikvepia ir suteikia vilties, kad geris nugales ! Respect :)

Tomas4x4

Tomas4x4 portretas
Taigi cia Lietuviai, lo jūs stebitės jie niekados nesišypso ir nerašo gerų žodžių, mintyse galvoja "durnelis tegul ir daro ir kas iš to". Šaunuolis daugiau tokių, reikėtų į programą į traukti baigiamuosius darbus su tema " Kaip aš pakeičiau savo mylimą miestą ".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių