Išskirtinis konkursas: Kaunas pradėjo Kalėdų eglutės ir šventinio koncerto kūrėjų paieškas

  • Teksto dydis:

Nors iki gražiausių metų švenčių dar likęs daugiau nei pusmetis, joms ruoštis pradedama jau dabar. Kauno miesto savivaldybė skelbia viešą konkursą ir ieško autorių vienai svarbiausių kalėdinių misijų – sukurti  šių metų „žiemos pasaką“.

Dar iki vasaros pabaigos paaiškės, kas šiemet kurs pagrindinį simbolį – Kalėdų eglę, o kas imsis organizuoti jos įžiebimo šventę bei Naujųjų metų sutiktuves. 

Kriterijai dekoracijų kūrėjams

Konkurso dalyviai gali rinktis iš trijų žaliaskarės kūrimo variantų: puošti ne mažiau 18 metrų aukščio gyvą natūralią eglę, bent 20 m aukščio ją primenančią kūgio formos konstrukciją, dekoruotą natūraliomis spygliuočių šakomis arba 20 m ir aukštesnį menišką dizaino objektą, kurio trečdalį sudarytų gyvos eglės ar kitų spygliuočių šakos.

Pagrindiniai vertinimo kriterijai – estetika ir meninė kokybė, kontekstualumas, techninių sprendimų kokybė, idėjos įgyvendinimo bei papuošimo paslaugų kaina. Laukiami eskizai, iliustracijos ar nuotraukos kartu su aprašymais, dekoro elementų techniniais parametrais bei kita informacija. Plačiau apie konkursą – internete: bit.ly/Kalėdų-eglutė-2022.

Tad kviečiame prisidėti visus kūrėjus – siūlyti savo vizijas ir idėjas.

„Kalėdos – ypatinga šventė, tad ruošiamės atsakingai. Kaunas nuolat stengiasi nustebinti unikaliais puošybos elementais. Eglutės dekoracijos kasmet nepalieka abejingų ir patenka tarp gražiausiųjų. Norime toliau kurti išskirtinę Kalėdų nuotaiką mieste, kuri džiugintų kauniečius bei per šventes čia užsukančius svečius. Tad kviečiame prisidėti visus kūrėjus – siūlyti savo vizijas ir idėjas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Tradicijų ir technologijų darna

Jau tapę tradicija, jog būtent Kaunas vienas pirmųjų įžiebia Kalėdų eglutę ir ta proga rengia šventinį koncertą Rotušės aikštėje bei tiesioginę jo transliaciją televizijos eteryje. Po kelerius metus trukusių „karantininių“ iššūkių, tikimasi, jog šiemet į aikštę galės patekti visi pakiliai nusiteikę žiūrovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Pasak A. Augonės, iš koncerto organizatorių tikimasi autentiškų sumanymų, naujoviškų sprendimų, kuriuose derėtų gražiausių žiemos švenčių tradicijos su šiuolaikinėmis raiškos formomis. Pagrindinis tikslas – sudominti ir pritraukti kuo platesnę žiūrovų auditoriją.

Eglutės įžiebimo ir Naujųjų metų šventės konkurso dalyviai turėtų atkreipti dėmesį į kokybišką bei profesionalią garso, vaizdo, šviesų techniką. Koncerto programa ir  tematika – vystoma aiškiai bei nuosekliai, o šventėje publiką turėtų džiuginti ne vienas atlikėjas. Daugiau informacijos: bit.ly/kalediniai-koncertai.

„Pernai ne tik eglutė, bet ir šventinis koncertas nepaliko abejingų. Iš dviejų erdvių – Rotušės aikštės ir VDU Kauno botanikos sodo – transliuota tikra šventinė pasaka, kurią sekė ryškiausi šalies atlikėjai. Ligšioliniai autoriai ir organizatoriai kokybės kartelę iškėlė tikrai aukštai, bet neabejojame, jog Lietuvoje turime kur kas daugiau kūrybiškų asmenybių bei organizacijų, tad kviečiame išlaisvinti fantaziją, dalyvauti konkurse ir nustebinti Kauną pasitinkant 2022-ųjų Kalėdas“, – ragino A. Augonė.

Kalėdų eglės kūrėjų, dekoratorių idėjų laukiama iki liepos 13 d. 11 val., o koncerto organizatorių – iki rugpjūčio 3 d. 11 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po galais

po galais portretas
gal vieną kartą pastatys normalią ,gyvą tradicinę eglę

kur plaukia Kauno pinigai

kur plaukia Kauno pinigai portretas
kasmet išmetama "deimantinė" eglė, brangesnė negu visi miesto WC ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių