Įsigaliojus griežtesnėms karantino sąlygoms ne visi kauniečiai dengia veidus

Nuo penktadienio būnant viešoje erdvėje būtina dėvėti kaukę ar nosį bei burną pridengti šaliku. Tačiau panašu, kad ne visiems kauniečiams rūpi sugriežtintos karantino sąlygos ir jie toliau miesto gatvėmis vaikšto be jokių apsaugos priemonių.

Kauno miesto gatvėse ir parkuose galima sutikti nemažai žmonių, kurie karantino metu nesėdi namuose. Negana to, ne visi praeiviai vaikšto prisidengę nosį ir burną. Vieni kaukių nedėvintys žmonės replikavo esą apsaugos priemonės trukdo laisvai kvėpuoti, kitiems – nuo jų rasoja akiniai. Tačiau toks neatsakingas elgesys gali užtraukti ir baudų, mat nuo penktadienio viešojoje erdvėje dėvėti kaukes yra būtina, nors anksčiau buvo tik rekomenduojama.

Ketvirtadienį buvo skelbta, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Tiesa, policijos pareigūnai nepuls iš karto bausti asmenų, kurie nedėvi kaukių. Pradžioje bus vykdomos prevencinės priemonės. Patruliuojantys pareigūnai visoje Lietuvoje šį savaitgalį išdalys apie 120 tūkst. apsauginių kaukių.

Evaldo Šemioto nuotr.

„Kaukės skirtos operacijų vadovo sprendimu. Jos išdalintos savivaldybėms, kurios turi jas perduoti policijos pareigūnams, o šie – dalys postuose žmonėms, kurie pravažiuodami jų neturės“, – kaip bus dalijamos kaukės informavo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Tačiau žmonės turėtų suprasti, kad kaukių visiems neužteks, todėl jie patys turi apsisaugoti. Jei pareigūnams įklius žmonės, kurie piktybiškai nesisaugoja, tuomet jiems bus rašomos baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Kai kas neturi kuom pasturgalio prisidengt, tai kur jau čia veidą...

...

... portretas
Korona negriebia nuo gripo nesiskiepijusių.

Netvarka

Netvarka portretas
Kaip sudrausminti studijuojančius ir KTU bendrabučiuose gyvenančius babajus, kad jie dėvėtų apsaugines kaukes, vaikšto grupelėmis Pašilės , Baršausko gatvėmis, lankosi PC MOLAS, nemačiau nei vieno su kauke.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių