Įsibėgėja Garliavos parko kūrimo darbai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, jo pavaduotojas Paulius Visockas ir Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė apžiūrėjo Garliavos parko kūrimo darbus.

Čia trinkelėmis klojami pėsčiųjų takai, vyksta žemės kasimo darbai, formuojamas amfiteatras.

Meras pabrėžė, kad toks parkas yra būtinybė, nes Garliavai labai trūksta laisvalaikio zonų, jaukių vietų renginiams. Kartu jis konstatavo, kad įrengti parką molingoje ir tarp gyvenamųjų kvartalų įspraustoje vietovėje yra nelengva.

Miestą kertančio Maišiaus upelio pakrantės yra nedidelė, tačiau bene vienintelė neurbanizuota teritorija, kurioje buvo galima įrengti parką. Savivaldybės vadovai pasiryžo šią teritoriją išvalyti ir pritaikyti gyventojų laisvalaikiui.

Nuo dumblo išvalyto Maišiaus upelio šlaite šildėsi žaltys. Tai rodo, kad ekologinė situacija šioje teritorijoje nėra bloga.

Bendrovė „Verslo bitės“ žada baigti darbus iki 2019 m. balandžio. Pirmajame etape numatyta įrengti inžinerinius tinklus, viešąjį tualetą, tvorą, automobilių stovėjimo aikštelę, sutvarkyti parko reljefą, o atvirus inžinerinius tinklus aptaisyti ir apželdinti. Parke bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelės, amfiteatras, scena.

Ateityje parke bus įrengti mažosios architektūros elementai, atsiras šiukšliadėžių, suoliukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rada

Rada portretas
Geriausias projektas yra tualetas zmonems po langais,gyvens dabar parke gaivu ora uostydami. Geda projektuotojams ir siaip koks ten parkas:)

Bliacha

Bliacha portretas
gerai kad nors "APKALTA" pasirodė, galėsim visi ramiai miegot... :-))))))

Garliavietis

Garliavietis portretas
Verksniai jeigu jau taip blogai Garliavoje gyventi važiuokite kur geriau.....šie darbai daromi būtent su tiksliniu finansavimu ir šiomis lėšomis negalima asfaltuoti gatviú....o tie kurie verkia ir skundžia pirmieji bėgs į įrengtá parká ir vėl kaip pranašai rėks kad tai mūsú dėka atsirado parkas.....ir kada tam garliaviečiui bus gerai.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių