Intensyvūs darbai Vilniaus gatvėje: iki Liepos 6-osios planuojama užbaigti vieną etapą

  • Teksto dydis:

Pagrindinėje Senamiesčio gatvėje vyksta intensyvūs darbai, praneša Kauno miesto savivaldybė.

Pirmieji terminai

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad Vilniaus gatvėje ryškėja pagrindinis akcentas – akmeninis grindinys. Planuojama darbus vienoje atkarpoje užbaigti iki Liepos 6-osios, kuomet bus švenčiama Karaliaus Mindaugo karūnavimo viena.

„Ypač didelio kruopštumo reikalaujančią misiją stengiamasi užbaigti kaip įmanoma greičiau.

Sulig Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, Liepos 6-ąja, planuojama užbaigti pagrindinius darbus nuo Rotušės aikštės iki Palangos gatvės“, – nurodė miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kaip atrodys?

Primename, kad dėl Vilniaus gatvės grindinio buvo kilęs konfliktas tarp savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento (KPD). Ginčas net persikėlė į teismą. Miestas norėjo gludinti akmenis, o paveldosaugininkai – saugoti vertingąsias grindinio savybes. Visgi, gegužės pabaigoje pavyko rasti kompromisą ir grindinio klojimo darbai buvo atnaujinti.

Ypač didelio kruopštumo reikalaujančią misiją stengiamasi užbaigti kaip įmanoma greičiau.

„Kauno savivaldybė ir KPD rado kompromisą dėl Vilniaus gatvės grindinio akmenų, todėl neprireikė ir tolesnių teisminių procesų. Po kapitalinio remonto šią vaizdingą erdvę dengs autentiškų nugludintų ir tašytų akmenų derinys“, – kiek anksčiau „Kauno dieną“ informavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Specialistas aiškino, kad akmuo tašytu paviršiumi nuguls gatvės pakraščiuose. Taip pat iš nelygintų akmenų bus įrengti ir borteliai bei lietaus nubėgimo latakai.

„Tuo metu centrinę gatvės dalį, kaip ir planuota projekte, ties viduriu papuoš lygi ir visiems pėstiesiems patogi akmenų danga“, – aiškino A.Pakalniškis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kas jau atlikta?

Vilniaus gatvės kapitalinis remontas prasidėjo praėjusių metų liepą. Dėl gilių tranšėjų aklinai uždarytoje atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki pat Laisvės alėjos bendrovė „Kauno vandenys“ atnaujino dar nuo tarpukario giliai po žeme neliestas požemines komunikacijas.

Iš viso pokyčių sulaukė apie 1,7 km lietaus nuotekų surinkimo, kone kilometras vandentiekio ir beveik 300 metrų buitinių tinklų, besidriekiančių po žeme 4–5 metrų gylyje. Visus kasimo darbus Vilniaus gatvėje akylai stebėjo archeologai, tuo pačiu aptikę juos sudominusių įvairių laikotarpių radinių – monetų, puodų šukių ir gyvūnų kaulų.

Lygiagrečiai grindinio klojimo darbais kartu vyksta ir šaligatvio įrengimas.

Miesto atstovai viliasi, kad visą Vilniaus gatvę pavyks sutvarkyti iki vasaros pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavensk

Kavensk portretas
Šviestuvai siaubingi.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas gali balsuot už islaptintus raodunus kgb ...tik tokie patys

Kaunietis

Kaunietis portretas
Už rusišką krabą nebalsuosiu, tegu čia nesistengia, kas pasirašė ant šito marazmo, autentišką Kauno akmenį sunaikino, kur kultūros ministras?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių