Įlaipinimas pro priekines duris atnešė papildomų milijonų

Per dvejus metus, kai Kaune galioja įlaipinimo į autobusus bei troleibusus pro priekines duris tvarka, gauta daugiau nei 4,6 mln. litų papildomų pajamų, pranešė miesto savivaldybė.

„Nuo 2011 metų liepos, kai pradėta keleivius įlaipinti pro priekines duris, gauta daugiau nei 4,6 mln. litų papildomų pajamų. Taip pat reikėtų įvertinti, kad dar apie pusę milijono keleivių per metus nemokamai pasinaudojo persėdimo bilieto galimybėmis“, – sakė savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Anot savivaldybės, atlikti tyrimai rodo, jog absoliuti dauguma keleivių yra patenkinti naująja tvarka. Įsigaliojus naujai įlipimo į viešąjį transportą tvarkai sumažėjo konfliktų tarp kontrolierių ir keleivių, vandalizmo atvejų, viešuoju transportu važiuojančių asocialių žmonių skaičius, o transporto priemonės tapo švaresnės.

Naujoji tvarka patogesnė ir viešojo transporto vairuotojams – buvo įrengtos nuo salono atskirtos kabinos, papildomi šildymo prietaisai.

Šiais metais buvo sugriežtinta kontrolierių darbo efektyvumo kontrolė. Pernai per pirmąjį metų ketvirtį už važiavimą be bilietėlio buvo nubausta 1,7 tūkst. gyventojų. Šiemet šis rodiklis beveik dvigubai didesnis ir siekia 3,2 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pagaliau kazkas i teigiama puse. Svarbiausia kad bomzai negali vazinetis, nes del ju as anksciau atsisakiau viesojo transporto.

asdfgh

asdfgh portretas
Ne bausti reikia o tvarką įvesti ne tuokią zuo zuo...................

optimistas

optimistas portretas
Retai važinėju miesto autobusais ar troleibusais ir nematau kažkokio esminio skirtumo dėl tų priekinių durų. Bet jei sako, kad sumažėjo zuikių ir daugiau pinigų surenka, tada vertinu teigiamai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių