- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prieš pat gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima apžiūrėti, paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomų maisto produktų, gėrimų, taip pat rankų darbo keramikos gaminių bei tekstilės šventiniam stalui.
Kviečia šventei ruoštis kartu
Kovo 29–30 dienomis Kauno „Akropolio“ antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje, vyksiančioje maisto ir gėrimų mugėje susiburs tie, kurie gamina ir lankytojams siūlo išskirtinių, gurmaniškų, pačių rankomis užaugintų ar pagamintų produktų – ir tų, kuriuos jų lankytojai jau išbandė, ir tų, kuriuos mugėje pamatys pirmą kartą.
„Artėjant Velykoms Kauno „Akropolio“ lankytojai ima daugiau dėmesio skirti namams, ieško unikalių akcentų šventiniam stalui, naujų skonių, kuriais galėtų pradžiuginti savo artimiausius žmones. Tad siūlome jiems išskirtinį asortimentą iš nedidelių šeimos ūkių, vietos gamintojų ir kūrėjų – taip suteikiame galimybę ne tik praturtinti savo šventinį stalą, bet ir prisidėti prie Lietuvos smulkiųjų verslų palaikymo ir stiprinimo“, – sako Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.
Pasak renginį organizuojančios bendrovės „Festivus“ marketingo vadovės Živilės Kurienytės, savaitgalį prieš šv. Velykas daugelis prekybos centre dairosi gardžių vaišių, spalvingų dekoracijų šventiniam stalui, tad mugėje „Kaunas FOOD“ susibūrė gamintojai ir kūrėjai, siūlantys unikalių maisto gaminių, ryškių skonių ir spalvų. Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tiek tradicinių pirkinių: vytintų mėsos gaminių, juodos duonos, brandintų sūrių, tiek gurmaniškų – įvairių grybų, kanapių produktų ir rankų darbo desertų. Stalui papuošti kūrėjai kvies įsigyti jų rankų darbo keramikos, aromatinių sojų vaško žvakių ar kitų spalvingų, pavasariškų dekoro detalių.
Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomos produkcijos. Organizatorių nuotr.
Proga padėkoti pirkėjams
Mugėje dalyvausianti nedidelio šeimos ūkio „Piliakalnio ritualai“ šeimininkė Agnė Prokofjevaitė neabejoja: Velykos – svarbi pavasario šventė, buvimo su šeima laikas, kuomet kartu norisi mėgautis tuo, kas pamėgta, pažįstama ir sava. Tad medus, ūkyje užaugintų uogų uogienės, svarainių sirupai ir cukatai, liofilizuoti skanėstai, taip pat prieskoninė druska su liofilizuotų bazilikų lapeliais, aštriaisiais pipirais, vaistažolių arbatos keliauja ant šventinio stalo ar į dovanų krepšelius artimiesiems. Mugėje bus galima įsigyti ir margučių marginimo vašku rinkinių – kartu su šeima pasirūpinti svarbiausiais šventės simboliais.
„Ruošdami užsakymus, gautus interneto parduotuvėje, pasidžiaugiame, jog klientai mumis pasitiki, mus renkasi, bet tuomet nematome tų žmonių, jų veidų, nežinome jų istorijų. Mugė – vieta, kur gali pamatyti klientų emocijas. Apsilankiusieji domisi mūsų ūkiu, jo istorija, ką ūkyje auginame. Būti arčiau žmonių, suprasti, ką jie vertina, kas jiems svarbu, pajausti ryšį su jais, padėkoti asmeniškai: mugė – nuostabi proga tą padaryti“, – kalbėjo A. Prokofjevaitė.
Supažindins su sveika mityba
Dar vieni mugės dalyviai – nedidelės įmonės „Omega.LT“, Priekulėje gaminančios traškučius iš linų sėmenų, atstovai. Šį produktą mugėje pristatysiančios mažosios bendrijos (MB) direktorius Gordej Sebastjanovič pasakojo, jog jų gaminamas užkandis – sveika alternatyva įprastiems traškučiams: be konservantų, kenksmingų priedų, tad puikiai tinkantis ir mažiausiems. Dalyvavimas mugėje jiems – puiki proga visiems besidomintiems papasakoti apie savo gaminį, pakviesti įsigyti šventiniam stalui.
Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tradicinių ir gurmaniškų pirkinių. Organizatorių nuotr.
Fermentuotus gėrimus jau ne pirmą kartą maisto ir gėrimų mugėje Kauno „Akropolyje“ pristatys ir MB „Zoeprobio“. Kaip pasakojo jos vadovas Modestas Ežerskis, mugės lankytojus kvies daugiau sužinoti ir išbandyti ryžių ir grikių, avižų, medaus gėrimų koncentratų. Pastarieji – lankytojų mėgstamiausi. Pasak M. Ežerskio, pirkėjai domisi fermentuotų gėrimų savybėmis, ieško įsigyti, išbando juos, todėl klientų ratas nuolat auga. Kadangi nemažai laiko skiria edukacijai, mugė, pašnekovo žodžiais, laikas – skirtas pabendrauti su klientais, paaiškinti, kuo fermentuoti gėrimai vertingi bei kaip juos vartoti, kad nauda būtų didžiausia.
Karšto ir šalto rūkymo bei vytintų žvėrienos gaminių mugės lankytojams pasiūlys MB „Hunter Strike“. Kaip pasakojo jos įkūrėjas Karolis Pačėsas, maisto ir gėrimų mugė – galimybė dideliam lankytojų, besidominčių naujovėmis, ieškantiems išskirtinių produktų šventėms, ratui pristatyti kokybiškus gaminius iš žvėrienos ir pakviesti patiems paragauti.
„Kaunas FOOD“ mugė vyks kovo 29–30 dienomis, nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolio“, antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje. Renginys – nemokamas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Dėl „90’s Disco Fest“ renginio Kaune – traukinių tvarkaraščio pakeitimai
Dėl „90’s Disco Fest“ renginio Kaune, kuris vyks „Žalgirio“ arenoje jau ateinantį šeštadienį, „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė apie laikinuosius traukinių tvarkaraščio pakeitimus mar&scaro...
-
Kaunas ruošiasi šeštadieniui: ant eglės pakibo meduoliai8
Praėjusią savaitę iškilusi Vienybės aikštėje, likus kelioms dienoms iki įžiebimo šventės, pagrindinė miesto eglė pasipuošė kalėdiniais žaisliukais. Ant šakų pakibo cukruoti meduoliai ir girliandos. ...
-
Benamystės supratimas: užjausti ar įsijausti3
Benamystę išgyvenančių žmonių centras mini savo veiklos dešimtmetį. Per šį laiką daug kas pasikeitė, tačiau sunkiausiai keičiasi visuomenės požiūris: ne aš turiu padėti, o kas nors kitas. ...
-
Kaunas veža šventinę nuotaiką: ant miesto troleibuso – kalėdiniai akcentai7
Kaunas ne tik Vienybės aikštėje puošia natūralią eglutę ir jau šeštadienį pakvies į jos įžiebimą, tačiau ir kitose miesto vietose dėlioja kalėdinius akcentus. Štai šventinėmis dekoracijomis pasipuo&scaron...
-
Didžiausia šio amžiaus rykštė talžo vis jaunesnius: būdavo silpna, pildavo karštis2
Nemokamai pasitikrinti ar neserga viena dažniausiai diagnozuojamų ligų pasaulyje suplūdo šimtai kauniečių. Cukrinis diabetas laikomas bene didžiausia šio amžiaus rykšte. Juo suserga vis daugiau ir vis jaunesnių žmonių. Tam užki...
-
Atnaujintas VDU Ugnės Karvelis gimnazijos stadionas
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazijos bendruomenė pirmadienį pasitiko šventiškai – baigti stadiono atnaujinimo darbai, tad nuo šiol mokiniai galės sportuoti moderniame sporto aikštyne. ...
-
Kauno rajonas stiprina savo tapatybę
„Kauno rajono savivaldybė visada turi idėjų, kaip pritaikyti paveldo objektus visuomenės reikmėms, o tinkamai panaudotas paveldas yra puikus būdas stiprinti krašto tapatybę ir didinti žinomumą“, – pastebėjo savivaldybėje aps...
-
Trigubas gimtadienis Alšėnų seniūnijoje
Bijūnų kaime, Alšėnų seniūnijoje gyvenančių Aistės ir Vitalijaus Savickų šeimoje ypatinga šventė – jų trynukės dukros Sofija, Klėja ir Austėja lapkričio 7 d. atšventė savo 2-ąjį gimtadienį. ...
-
Liučiūnų bibliotekos permainos džiugina bendruomenę
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka (KRSVB) jau daug metų džiaugiasi dideliu padalinių, plačiai pasklidusių visoje pakaunėje, skaičiumi. Kai kitose miestų ir rajonų savivaldybėse bibliotekų filialų tolydžio mažinama, Kauno rajone...
-
Raudondvario dvarui – europinis apdovanojimas už inovacijas
Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė Kauno rajono savivaldybei parvežė dar vieną tarptautinį įvertinimą – ECTN (Europos kultūrinio turizmo tinklo) apdovanojimą, skirtą Raudondvario dvarui už projektą „Inovatyvusis Raudond...