Į Kauną atvyko JAV rotacinių pajėgų batalionas su kovine technika

Į Kauną atvyko Jungtinių Valstijų (JAV) rotacinių pajėgų batalionas su kovine technika.

Apie tai ketvirtadienį savo „Facebook“ paskyroje informavo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, bataliono kovinei technikai dislokuoti pirmą kartą panaudotas Kauno intermodalinis terminalas.

„Pirmą kartą logistinei operacijai ir kariniam mobilumui užtikrinti panaudotas Kaune esantis intermodalinis terminalas į kurį tankai M1A2 Abrams, Pėstininkų kovos mašinos Bradley, šarvuočiai ir kita technika geležinkeliais iš Graikijos Akeksandrupolio jūrų uosto per visą Europą atvyko į Kauną“, – rašė ministras.

JAV kariuomenės 1-66 sunkiojo bataliono kariai su kovine technika pakeis nuo praėjusių metų rudens Lietuvoje dislokuotus JAV 3-66 bataliono karius.

A. Anušauskas įspėja, kad per Kauną, Vievį, Maišiagalą, Nemenčinę, Sužionis ir Pabradę iki gegužės 29 dienos vakarais vyks sąjungininkų kovinės technikos kolonos, lydimos Karo policijos, iš viso – apie 200 karinės technikos vienetų.

JAV kariai Lietuvoje rotuojami, šalies politikai siekia nuolatinio amerikiečių buvimo.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, reaguojant į grėsmes regione JAV Lietuvoje dislokavo dar kelis šimtus papildomų karių su technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, okupantai ! Mes be jūsų negalim. Nesvarbu , kokių. Raudonų ar mėlynų. O jei dar pradėsit šaudyti- visokie Anušauskai susileis iš džiaugsmo.

nubet

nubet portretas
Lietuvele vel okupuota,jeigu kas amerikonai begs pirmi su lenzbergais ant lektuvo ratu,nepamenat kiek musu partizanai juju pagalbos lauke miskuose

Pilypukas

Pilypukas portretas
Sovietmečiu mus "gynė" tarybinė armija, o dabar "gins" (???) užjūrio kaubojai, bet tai vadinasi tuo pačiu žodžiu - okupacija...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių