Į Europos Parlamentą išrinktas L. Mažylis: tikėjausi tokios pergalės

Į Europos Parlamentą išrinktas kaunietis Liudas Mažylis tikino, kad nuoširdžiai tikėjosi laimėti bilietą į Briuselį. Profesorius tikisi patekti į prestižinį komitetą, tačiau nenusimins, jei teks darbuotis kituose komitetuose.

Nori padėkoti

Sekmadienį vyko rinkimai į Europos Parlamentą. Lietuviai į Briuselį delegavo ir Vasario 16-osios akto atradėją L. Mažylį. Jis vedė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją.

Pats L.Mažylis „Kauno dienai“ tikino, jog pergalės rinkimuose jis tikėjosi, tad dabar belieka tik padėkoti Lietuvos žmonėms, kurie patikėjo jo idėjomis ir delegavo į Europos Parlamentą.

Norisi padėkoti, kurie rėmė besąlygiškai. Jei sąžiningai ir nuoširdžiai, tai tikėjausi pergalės.

„Norisi padėkoti, kurie rėmė besąlygiškai. Jei sąžiningai ir nuoširdžiai, tai tikėjausi pergalės. Buvo du planai, arba pirmadienį pareinu į savo įprastą kabinetą universitete ir dirbu toliau, arba Vilniuje einu į spaudos konferenciją. Darbotvarkė keisis radikaliai, teks išeiti iš dabartinių pareigų universitete, teks kiek apgailestauti dėl to kūrybinio darbo, kuris suteikdavo įkvėpimo, tad dabar prasidės važinėjimai į Briuselį ir Strasbūrą“, – kalbėjo profesorius.

Jis tikino, kad kol kas dar nespėjo pažymėti rinkimų laimėjimo. Laukia ir gimtadienio šventė, kuri per rinkimų kampaniją taip ir liko nepažymėta.

Liudas Mažylis. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Kur norėtų dirbti?

Profesorius teigė, jog labai norėtų dirbti Mokslų, tyrimų ir technologijų komitete, tačiau nežinia, ar pavyks ten pakliūti. „Kadangi tai labai prestižinis komitetas ir daugelis europarlamentarų to nori, tad pamatysime, ar pavyks į jį patekti. Pats turiu 29 metų politiko patirties, gebu susišnekėti su vakarietiško mąstymo žmonėmis. Man tai labai padėjo ieškant dokumento, tad tai bus svarbu ir Briuselyje“, – pridūrė L.Mažylis.

Komandos užnugaris

Į Europos Parlamentą išrinkti dar du konservatoriai – Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė. L.Mažylis tikino, kad tokia komanda jam leis dar geriau dirbti.

„Tai labai patyrę vykdomosios valdžios politikai. Jų patirtis labai padės ir man. Mes visi kartu turėsime veikti kaip komanda. Labai pasitikėjau žmonėmis, su kuriais per pastaruosius du metus bendradarbiavau. Mano kampanija prasidėjo ne prieš porą mėnesių, o 2017 metais, kai pradėjau važinėti po Europą, susitikinėti su žmonėmis ir kalbėti apie 100 metų politiką. Buvau išgirstas, todėl pradėjau galvoti ir apie ateitį“, – priminė TS-LKD partijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ABC

ABC portretas
Juokonga, kai komentatoriai sulygina Marčiulionį su Mažyliu. Matyt, toliau M raidės nemato. Lyginti "pan sportsmen" su profresoriumi, tiek daug padariusiu Lietuvai?????

Vika

Vika portretas
Zmones visai nemasto,kad renka toki,kaip Mazylis i Europarlamenta. Ka jis ten veiks sis politikos naujokas,niekaip nesuprantu. Argi nera vertesniu? Man pikta,kad konservai mete toki jauka, o naivuoliai ir uzkibo. Tikrai nesaziningi zaidimai. Kazkada i Seima isrinko soumenus (irgi nesuprantama ko tikejosi), dabar i EP analfabetus politikoje, kaip Mazylis ar Marciulionis. Labai nuvilia tokie partiju nesaziningi zaidimai.

chi - juokas

chi - juokas portretas
Čia "premija" už rastą "popieriuką"
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių