Gyventojai raginami skiepyti gyvūnus nuo pasiutligės

Kauno apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kreipėsi į Kauno rajono savivaldybės administraciją ir rajono seniūnijų vadovus, prašydama per kovo mėnesį surengti naminių gyvūnų vakcinavimo nuo pasiutligės akcijas kiekvienoje seniūnijoje.

„Tokiu būdu pasiektume, kad daugiau gyvūnų laikytojų savo augintinius paskiepytų nuo mirtinai pavojingos ligos. Be kita ko, privatūs veterinarijos gydytojai arba veterinarijos gydyklos, skiepydami didesnį skaičių gyvūnų,  šią paslaugą galėtų suteikti pigiau“, - apie siekiamus tikslus kalbėjo Kauno apskrities tarnybos viršininko pavaduotojas Mindaugas Adukauskas.  

Specialistai primena gyventojams, kad naminius gyvūnus nuo pasiutligės skiepyti privalome kasmet, vakcina veiksmingai apsaugo tik vienerius metus. Už laikomų gyvūnų vakcinavimą atsakingi patys gyvūnų laikytojai.

Pagal Kauno rajono tarybos  sprendimą gyvūnų laikytojai privalo užtikrinti kasmetinę šunų, kačių ir šeškų vakcinaciją nuo pasiutligės, pageidaujantys gali vakcinuoti ir kitus laikomus gyvūnus. Nesilaikantys minėtų reikalavimų gali būti baudžiami piniginėmis baudomis.

Vakcinacija gali būti atliekama visose veterinarijos gydyklose, privatų veterinarijos gydytoją galima išsikviesti į namus.

Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjos Dianos Šutovienės žodžiais, nors iš naminių gyvūnų pasiutlige dažniausiai užsikrečia šunys ir katės, tačiau kaimo vietovėse, prie miško esančiose sodybose šia liga susirgti pavojus kyla  ir karvėms, arkliams, ožkoms, net kiaulėms.  


Šiame straipsnyje: skiepai nuo pasiutligės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių