Gyventojai priversti kęsti smarvę: nuo gruodžio neišveža šiukšlių

Kauno rajono, Bernatonių kaimo gyventojai skundžiasi, kad jau porą mėnesių komunalinių paslaugų įmonė "Econovus" neišveža šiukšlių. Atliekų kalnas gyventojams jau įgriso, ką kalbėti apie nemalonius kvapus. Komunalininkai bando teisintis, kad šiukšlių neišvežė dėl nebarstytų kelių.

Kaupiasi nuo gruodžio

Į "Kauno dieną" kreipėsi Bernatonių kaimo gyventoja Ramutė. Moteris skundėsi, kad paskutinį kartą šiukšlių vežėjus Upytės sodų bendrijoje matė praėjusių metų gruodžio mėnesį. Per šį laiką aplink konteinerius išaugo didelė šiukšlių krūva.

"Norėjau pranešti, kad Kauno rajone, Bernatonių km. Upytės sodų bendrija turi problemų dėl nevežamų šiukšlių. Vaizdas kraupus. Kiek žiemų būta, bet niekada nebuvo problemų dėl išvežimo. Šiemet turime kęsti smarvę. Toks vaizdas prie šiukšlių konteinerių yra baisus. Ką kalbėti apie higieną ir bakterijas, o ir kvapas pradeda toli sklisti", – taip laišką pradėjo moteris.

"Kauno dienos" skaitytojų nuotr.

Ji tikino, kad gyventojai už šiukšlių išvežimą moka ištisus metus, tačiau tinkamos paslaugos bendrovė "Econovus" nesuteikia. Kaip teigia gyventoja, ties Upytės sodų bendrija yra didelis kalnas, tad komunalinių atliekų bendrovė esą neįvažiuoja, nes yra slidu, tačiau moteris pažymėjo, kad vieta yra nuolat barstoma.

"Taip, soduose yra status kalnas, bet visi važiuoja ir pravažiuoja, nėra problemų, o jei slidu, pabarsto kelią, jis yra valomas ir su traktoriumi. Kalną tikrai galima įveikti, o dabar atvažiavę jie turės šiukšles rankioti nuo žemės", – sakė Ramutė.

Vaizdas kraupus. Kiek žiemų būta, bet niekada nebuvo problemų dėl išvežimo. Šiemet turime kęsti smarvę.

Skundžiasi ir seniūnija

Bernatonių kaimas priklauso Raudondvario seniūnijai. "Kauno diena" pasidomėjo, ar seniūnijai žinoma šiukšlių nevežimo problema. Paaiškėjo, kad tai ne pirmas kartas, kai gyventojams tenka piktintis atliekų kalnais.

"Situacija su "Econovus" yra labai problemiška. Bernatoniuose yra gana stati nuokalnė ir kai labai snigo, ten buvo slidu. Tačiau valo tiek gyventojai, tiek iš seniūnijos siunčiami žmonės ir rankiniu būdu pabarstome, nes barstytuvai taip pat ten nevažiuoja. Ten sudėtinga situacija, nes yra šlaitas, tačiau tikrai pasistengus galima įvažiuoti. Bet "Econovus" nevažiuoja, jei ledas būna nenutirpintas, jie ir į mažiausius kalniukus nevažiuoja. Ne kartą esame iš gyventojų gavę skundų, kad ši bendrovė neveža atliekų", – komentavo Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė.

Žada išvežti

Atliekų tvarkymo bendrovės "Econovus" atstovai patvirtino, kad į Upytės sodų bendriją jų technika nevažiavo dėl slidžios įkalnės, tačiau patikino, kad šiukšlės bus išvežtos dar šią savaitę.

"Ten nebuvo barstomi keliai. Žinoma, lengvieji automobiliai ten įvažiuoja, bet mūsų mašinos sveria daugiau nei 20 t, tad niekaip į tą kalną neužkyla, slysta į šalikeles. Porą kartų net teko samdytis specialią techniką, kad iš griovio trauktų šiukšlių vežimo automobilius", – sakė "Econovus" logistikos skyriaus atstovė.

Ji teigė, kad iš Bernatonių kaimo atliekas išvežti numatyta šį trečiadienį.


Šiame straipsnyje: Bernatonių kaimo gyventojaišiukšlėsneišvežtos šiukšlėsEconovussmarvėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šiukšlių išvežimą paprastai kontroliuoja mafija. Nes tai pelningas verslas. Manote, pas mus jos nėra ?

gyventoja

gyventoja portretas
Labai dažnai EKONOVUS neišveža šiukšlių įvairiose vietose gyvenantiems - užmiršta, neranda, nors yra aiškiausios nuorodos. Kaltina seniūnus, kad jie nepasirūpina keliais. Gal kokie kontrolieriai galėtų patikrinti , kaip EKONOVUS dirba, gal su kita įmone galima sudaryti sutartį? Nejaugi kiekvieną kartą reikia skambinti ir klausti, kodėl neišvežė?

ALGIS

ALGIS portretas
O žmogus , pabandyk nesusimokėti už šiukšlių išvežimą , tuojau atiduos anstoliams ir tuoj prarasi net namus .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių