Garliavoje užfiksuotas legioneliozės protrūkis: vienas iš susirgusiųjų gydomas reanimacijoje

Kauno rajone, Garliavoje, fiksuoti septyni legioneliozės atvejai ir įtariamas dar vienas, BNS penktadienį patvirtino Kauno ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

Pasak jos, vienas iš susirgusiųjų gydomas reanimacijoje. Dėl įtariamo atvejo laukiama atsakymo, jo simptomai panašūs į likusiųjų ligonių.

„Nacionalinis visuomenės sveikatos centras aiškinasi, ar tai yra židinys“, – sakė ligoninės atstovė.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia Legionella bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras aiškinasi, ar tai yra židinys.

Legionella bakterijos dauginasi 20 – 50 laipsnių Celsijaus temperatūros vandenyje, o aukštesnėje nei 50 laipsnių temperatūroje bakterijos gyvuoja, tačiau nebesidaugina. Legionella bakterijos žūva, kai vandens temperatūra pakyla virš 65 laipsnių.

Legionelioze galima užsikrėsti įkvėpus bakterijomis užteršto vandens dulksnos. Liga nėra perduodama vienam žmogui nuo kito ar geriant vandenį. Šios ligos galima išvengti, jei nuolat būtų palaikoma ne žemesnė 50 laipsnių temperatūra visuose vartotojų čiaupuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegyvuoja Šiaurės JeruzalėsPartija ir narkomanų Vyriausybė!

Tegyvuoja  Šiaurės JeruzalėsPartija ir narkomanų Vyriausybė! portretas
Ir žydų landsgrybių režimas!

Kam

Kam portretas
Rupi kad vanduo bėga apyšiltis, svarbu pinigai, plėšiami kaip už karštą, žmogaus sveikata paskutinėj vietoje ,atsakingų nera .

Jm

Jm portretas
Kiekvienais metai kur nors Lietuvoje buna protrūkis, kažkas į reanimaciją, kazkas miršta, sekancią dieną jau vanduo iš krano bėga vietoj drungno karštas. Geras biznis, kai nedašildai vandens reikia atsukinėt daugiau "karšto" vandens, kad gautum reikiamos temperatūros vandenį. Matematika- prisuki daugiau karšto vandens ir už tai daugiau moki... Susidaro nemažas pelnas LT mastu. Vistiek jokios atsakomybės už sutrikdytą sveikatą, ko nepasipelnyti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių