Fantastika: septynių abiturientų atestatuose šiemet puikuosis net po penkis šimtukus

Trečiadienį pasipylė brandos egzaminų rezultatai. Žinomi jau visų egzaminų įvertinimai. Kai kuriems šalies abiturientams šis rytas turėjo būti neapsakomas, nes net septyni jų sužinojo, kad iš penkių egzaminų pelnė maksimalius balus – po šimtą.

Nacionalinės švietimo agentūros ryšių su visuomene specialistas Gintautas Dulskas portalą kauno.diena.lt informavo, kad be minėtų septynių auksinių abiturientų, dar devyni surinko po keturis šimtukus.

66 jaunuoliai sublizgėjo gaudami po tris šimtukus, 258 žinios įvertintos po du šimtukus, o 1792 gavo po vieną šimtuką.

Agentūra negalėjo nurodyti, kokių miestų atstovai taip puikiai pasirodė. Kiek tarp jų yra kauniečių ir iš kurių jie mokyklų, artimiausiu metu patikslins Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Tačiau neabejoja, kad tarp geriausiųjų šalies mastu bus Kauno technologijos universiteto atstovų. Nors Kaune matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė kas trečias abiturientas, 14 KTU gimnazijos atstovų susižėrė po šimtuką. Dar dešimt šios ugdymo įstaigos abiturientų po šimtuką pelnė iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino.

Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus, bet Kauno mieste tokių nėra.

Iš kitų dalykų egzaminų gauta po mažiau šimtukų, tačiau šiuos egzaminus ir laikė mažiau jaunuolių.

Keli Kauno abiturientai pasirinko laikyti net po šešis brandos egzaminus, bet gali į kai kuriuos ir neatvykti. „Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus, bet Kauno mieste tokių nėra“, – sakė Kauno Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Adaškevičienė.

KTU gimnazijos atstovai teigė, kad egzaminų rezultatai tikrai džiuginantys, tačiau dar negalį įvardyti geriausiai pasirodžiusių abiturientų, reikia surinkti duomenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukka

Lukka portretas
Pirmam(neleido KD adminas parasyti pilno skaiciavimo),bet 5 dalykai du metus pas korepetitorius kainuoja apie 10000 eur

tikroji fantastika.

tikroji fantastika. portretas
5000 matematikos neišlaikė, Lietuva debilėja nesustabdomai...

Mokinukass

Mokinukass portretas
Tai tik tiek Lietuvoj gabių vaikų? Nu ir švietimas-tikrai jau šviečia toli. Kol švietimui vadovaus tarybiniai žmonės, tol jis toliau degraduos.Padarykit po velnių algas, kad jaunas žmogus galėtų išgyvent ir išsimokėt paskolą už butą, nes turtingųjų gabūs vaikai išlekia į Oksvodus ir Jeilius, jies dzin kas darosi Lietuvoj...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių