Europos svarsčių kilnojimo čempionatas: Lietuvos rinktinė grįžo su medaliais

  • Teksto dydis:

Gegužės 20–22 d. Taline (Estija) vyko 2022 m. Europos svarsčių kilnojimo čempionatas. Lietuvos rinktinė, kurios sudėtyje buvo net penki sportininkai iš Kauno rajono, grįžo su gausiu kraičiu aukščiausių apdovanojimų.

Lietuvos komanda tapo jaunimo U-23 ir suaugusiųjų amžiaus grupės komandinės įskaitos nugalėtojais.

Kauno rajono svarsčių kilnojimo klubui „Akademija“ atstovaujantys Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas, Matas Čepulis, Augustinas Gutaustas, Gabrielė Kuršaitytė ir Kotryna Visockaitė asmeninėse įskaitose iškovojo aukso medalius. Gabrielė ir Kotryna yra Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos gimnazistės, o Matas – Vilniaus universiteto trečio kurso biochemijos studentas, buvęs minėtos gimnazijos moksleivis.

Vicemeras kartu su dviem klubo nariais M.Čepuliu, A.Gutausku ir Tomu Miežlaiškiu iš Marijampolės klubo „Suvalkijos ąžuolas“ svarsčių stūmimo rungties estafetėje iškovojo auksą.

Tėvo pėdomis seka ir dukra – K.Visockaitė. Ji tapo Europos svarsčių kilnojimo čempione moterų profesionalių grupėje. Svorio kategorijoje iki 58 kg keldama 24 kg svarstį ji pasiekė kandidato į sporto meistrus normatyvą ir pagerino Lietuvos rekordą.

„Visų tėvų svajonė, kad jo vaikas pralenktų juos. Didžiuojuosi savo dukra, kuri savo atkaklumu, valia ir ryžtu pasiekė puikių rezultatų čempionate. Čia tik jos kelio pradžia“, – teigė P.Visockas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai kokie

O tai kokie portretas
tie "puikūs" rezultatai?Ar tai "garbinga valstybinė paslaptis"?Na,bet kuriuo atveju,sveikiname ir didžiuojamės stipruoliais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių