Europos dienos proga jungtinis sveikinimas Lietuvai ir pasauliui: be kultūros nėra demokratijos

  • Teksto dydis:

Minint Europos dieną, lankytojams atsiveria ES institucijų durys Briuselyje, Liuksemburge ir Strasbūre. Visoje Europoje įvairiausiais renginiais prabylama apie europines vertybes.

Nors šiemet gegužės 9-ąją vieni kitus sveikinti galime tik per ekranus, tai nekliudo džiaugtis, kad Lietuva yra kultūriškai turtinga Europos šeimos dalis,  – jungtiniame sveikinime sako tiek po visą pasaulį pasklidę Lietuvos ambasadoriai,  tiek besidarbuojantieji Lietuvoje.

Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje 23 visame pasaulyje išsibarsčiusios Lietuvos  atstovybės siunčia vieningą sveikinimą pasauliui, kuriuo primena, kad be kultūros nėra demokratijos, o be demokratijos nėra įmanoma laisvė.  Linkėjimus Europos dienos proga  siunčia Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Nyderlanduose, Ukrainoje, Belgijoje ir Liuksemburge, Ispanijos Karalystėje, Japonijoje, Jungtinėse Amerikos valstijose, Kinijoje, Izraelyje, Turkijoje, Moldovoje, Rumunijoje, Latvijoje, Rusijoje ir jos Kaliningrado srityje, Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Švedijoje įsikūrusių Lietuvos atstovybių vadovai.

Prie sveikinimo pasauliui jungiasi ir Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” direktorė Virginija Vitkienė.

Linkėdami didžiuotis, kad esame vieningos Europos šeimos dalis, jie kviečia likti kūrybingais ir primena, kad kitąmet Europos dieną minėti renginiais galėsime ištisus metus Kaune, pavirsiančiame pagrindine žemyno kultūros susitikimo vieta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Kokia demokratija Lietuvoje ,nejuokinkite.Žodzio laisvė apribota, žmogus negali laisvai reikšti savo nuomonės.Delfi portale,Kauno dienos prie komentarų prašymo negali laisvai prieiti, visokie slapukai ,atsieit lankytojų portalo saugumui.Nesamines, sąmoningai slapukai sugalvoti tam kad kiekvienam atpažinti, kuris rašys nepageidaujamus komentarus.Slapukai ne apsaugai o sutikus suteiki teisę prie savo asmens duomenų priejimo.Slapuku reikalavimas, pažeidžia asmens duomenų įstatymą.To neturi būti.

uiuiui

uiuiui portretas
jei jungetes tai ir su rusais junkites,kaip cia dabar be tovarisciu

ja ja .. be LGBTQI pederastines vakaru HALUROS

ja ja .. be LGBTQI pederastines  vakaru HALUROS  portretas
nebus ir libersosines DERMOKRATIJOS ...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių