Etninės kultūros muziejus kviečia į keramikos ir fotografijų parodą

  • Teksto dydis:

Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejuje iki rugpjūčio 31 d. veiks keramikos ir fotografijų paroda „Atradimai“, skirta archeologės Marijos Gimbutienės 100-osioms gimimo metinėms.

Kauno taikomosios dailės mokyklos, keramiko profesijos mokinių Austėjos Rimkutės, Alicijos Vosylės, Gretos Pocevičiūtės, Karolinos Šimkutės, Loretos Zagorskytės, Marijos Meškovaitės, Rūtos Katiliūtės ir Beno Aldakausko rankomis buvo sukurtos kopijos pagal Graikijoje, Turkijoje, Serbijoje, Rumunijoje, Lenkijoje, Lietuvoje ir Danijoje atkastų, Neolito laikus menančių archeologinių radinių piešinius iš Marijos Gimbutienės knygos „Senoji Europa“ (1996 m.).

„Pagal radinių piešinius lipdėme kopijas iš pačių pasiruošto šamotinio molio ir degėme archajiškiausiu keramikos degimo būdu – laužo duobėje. Tai ne tik seniausias, bet ir sudėtingiausias, rizikingiausias keramikos degimo būdas, kurį lydi nerimas, atida ir džiaugsmas, atkasus iš pelenų sveikus dirbinius“, – pasakojo projekto vadovė, mokytoja ekspertė Alma Šmitaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių