COVID-19 protrūkis kultūros įstaigose: sąlytį su sergančiais turėjo virš 250 žmonių

  • Teksto dydis:

Sąlytį su koronavirusu užsikrėtusiais Kauno valstybinės filharmonijos bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) darbuotojais ar nuo jų užsikrėtusiais asmenimis turėjo per 250 žmonių, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Šiuo atveju turime išties, nepabijosiu pasakyti, milžinišką sąlytį su sergančiaisiais turėjusių asmenų skaičių. Tai reiškia, kad visas pajėgas skiriame tam, kad visi šie asmenys būtų informuoti, kaip elgtis, būtų ištirti ir būtų užkirstas kelias tolesniam infekcijos plitimui. Neabejotinai – tai svarbiausias mūsų darbas, siekiant tinkamai suvaldyti grėsmes“, – pranešime cituojama NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, Nacionaliniame operos ir baleto teatre bei Kauno valstybinėje filharmonijoje patvirtinti koronaviruso atvejai, pirminiu vertinimu, yra susiję.

Vis dėlto konkrečių atsakymų, kaip infekcija išplito, epidemiologai šiuo metu pateikti dar negali, tačiau pabrėžia, kad šis protrūkis vertinamas ne kaip protrūkis konkrečiose įstaigose, bet kaip protrūkis tarp meno atstovų.

Iš viso COVID-19 diagnozuota 20 asmenų, susijusių su šiuo protrūkiu. Iš jų dalis yra įstaigų darbuotojai, dalis – susiję asmenys.

Be kita ko, šiuo metu organizuojamas tiek sąlytį turėjusių asmenų, tiek visų minimų įstaigų darbuotojų ištyrimas, turėjusiems sąlytį taip pat skirta izoliacija.

NVSC primena, kad tiek Nacionalinio operos ir baleto teatro, tiek Kauno valstybinės filharmonijos veikla bus atnaujinta po atskiro NVSC nurodymo.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 2436 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 637 asmenys, pasveiko – 1705.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaviruso protrūkiaiviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių