Džiugi sukaktis: naujajai autobusų stočiai Kaune – vieneri

  • Teksto dydis:

Vakar sukako metai, kai pradėjo veikti didžiausia ir moderniausia šalyje Kauno autobusų stotis.

Architekto Gintaro Balčyčio projektuota stotis turi erdvią ir šviesią keleivių laukimo salę. Pasak stoties vadovės Laimos Pakusienės, tai prisideda ir prie didesnių keleivių srautų.

"Pastebėjome, kad keleiviai į naują stotį atvyksta anksčiau prieš savo kelionę. Gali ramiai išgerti kavos, užsukti į kavinę ar apsipirkti laukdami autobuso. Skaičiai rodo, kad per metus naujoje stotyje pardavėme iki 20 proc. daugiau bilietų", – sakė ji.

Pradėjus veikti autobusų stočiai žadėta, kad požeminėje aikštelėje bus galima laikyti dviračius. Kol kas tokios galimybė nėra.

"Tai vienas iš kol kas neįgyvendintų darbų, kurios planuojame pabaigti iki dviračių sezono pradžios. Po ilgų ieškojimų ir diskusijų su dviratininkų bendruomene atrodo atradome saugų ir tinkamą sprendimą", – kalbėjo stoties vadovė.

Keliaujantiesiems automobiliais taip pat planuojama naujovė – parkuok ir važiuok. "Norime, kad kauniečiai iki stoties atvyktų automobiliu, jį paliktų požeminėje aikštelėje ir kelionę tęstų autobusu. Keliaudami dirbtų ar ilsėtųsi, o po kelionės stoties informacijoje iškeistų autobuso bilietą į nemokamą parkavimą. Tikimės tai įgyvendinti artimiausiu metu", – minėjo L.Pakusienė.

Autobusų stotyje 2017 m. įvyko dešimtys skirtingų renginių – nuo Teatro dienos, klasikinės muzikos atlikėjų koncertų iki kino ar krepšinio transliacijų.

"Norėjome per renginius pakviesti kauniečius susipažinti su naująja autobusų stotimi. Taip išėjome šiek tiek iš ribų ir, kaip matome, miestiečiams tai patiko. Šiais metais bandysime kartelės nenuleisti ir kviesime kauniečius į svečius", – šypsojosi stoties vadovė.


Šiame straipsnyje: stotisautobusų stotissukaktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
nu bliam... per metus mes nebuvome nė karto tos nauojos stoties pamatyt.. autobusais nevažinėjame... :D tegu dar metus išgyvena

kaunietis

kaunietis portretas
Dažnai vykstu pas gimines į Suomiją, tai ten ir stotyse , ir prekybos centruose WC mokami, todėl "keliautojas po svietą' lai... daugiau keliauja.

Ona

Ona portretas
Labai puiki autobusų stotis, Vilniaus daug prastesnė, bet irgi keičiasi į gerą pusę. Vakar teko praktiškai išbandyti, kuri stotis patogesnė keleiviams. Kauno tikrai patogesnė. Vilniuje apkūnesnis žmogus niekaip nepasinaudos WC paslauga, nes įmetęs į automatą 50 eurocentų, vis vien įstrigs per siauruose vartuose. O šiaip stotis irgi jau įsileidusi po savo stogu prekybininkus, išnaudoja visas erdves.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių