Aleksoto gatvėmis – dviračių žygis drąsių lakūnų garbei

Aleksoto bendruomenės centras pakvietė kauniečius į dviračių žygį, skirtą Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio 80-ies metų sukakčiai paminėti. Šis dviračių entuziastus vienijantis renginys vyksta jau 12-ąjį kartą.

„Planuojame įveikti maždaug 13 kilometrų maršrutą, aplankant Aviatorių memorialą, namą, kuriame gyveno S.Dariaus šeima bei atnaujintą ekspoziciją Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Dviračių žygio pabaigoje visus dalyvius vaišinsime tradicine koše", - sakė Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Dar gerokai iki dviračių žygio starto registravosi entuziastai iš Centro, Šilainių ir kitų Kauno mikrorajonų. Seniūnė džiaugėsi, kad renginys suburia ne tik Aleksoto bendruomenę.

Žygio maršrutas driekiasi per S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą, Lakūnų plentą, vėliau bus grįžtama iki J. Bakanausko gatvės, nusileidus nuokalne važiuojama iki Aleksoto tilto. Aplankę senamiestį, Laisvės alėją, dviratininkai žygį užbaigs Nemuno saloje.

Pasak Aleksoto seniūnės L. Navickienės, šiame žygyje dalyvių amžius nesvarbus. Žmonės susirenka ne lenktyniauti, o prisiminti tautos didžiavyrių žygdarbį, atiduoti jiems pagarbą. Jauniausias užsiregistravęs žygio dalyvis yra 3 metukų, o vyriausias 81-erių. Iš viso užsiregistravo 130 dalyvių.

Pirmiausia aerodromo riedėjimo taku žygio dalyviai nuriedėjo iki tos vietos, kurioje nusileido lėktuvas su garsių lakūnų palaikais. Taip pat stabtelėta prie Soldino miško pušelių. „Mes šias pušeles vadiname vaikaičiais tų pušų, į kurias atsitrenkė lakūnų lėktuvas‘, - minėjo L.Navickienė.

Žygio dalyviai stabtelėjo ir prie namo Lakūnų plente, kuriame gyveno S.Dariaus šeima. Jame ir dabar gyvena lakūno giminės. „Maršrutas sudėliotas tokiomis gatvėmis, kurių pavadinimai susiję su skraidymu: Sparnų, Lakūnų ir kitomis“, - akcentus dėstė seniūnė.

Šiais metais Lietuva mini jubiliejinę 80 metų sukaktį skrydžiui per Atlantą atminti. Tąkart S. Dariaus ir S. Girėno pilotuojamas lėktuvas „Lituanica" perskrido vandenyną, tačiau 1933 metų liepos 15-ją narsūs lakūnai žuvo nepasiekę gimtosios Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Jeigu malūnsparnių bazės perkėlimo milijonus (išvieno aleksoto kampo į kitą ) būtų skyrę aleksoto gatvėms ir šaligaviams, tai gatvės būtų ne skraidančios , o praeinamos ir pravažiuojamos. Bet aleksotą valdo tėvelis kupčinskais su lakūnais,pademonstravo savo galią, tai ir rajonas toks su karvių ganyklom

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. S a v a n o r i ų paieškai liko 48 dienos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių