Dovanų ekspertai: pirkėjai vis dažniau renkasi teigiamas emocijas, o ne praktiškumą

  • Teksto dydis:

Pilnas meilės kibiras, sėkmę nešančios kojinės ar graviruotas kalėdinis žaisliukas su pasirinktu vardu – šmaikščios ir suasmenintos dovanos suteikia daug gerų bei šiltų emocijų. Dovanų ekspertai iš „Agrava.lt“ pastebi, kad kasmet vis labiau populiarėja teigiamas emocijas keliančios dovanos.

Šventėms ruošiasi vis anksčiau

Kalėdos ateina vis anksčiau – taip kartais juokaujama apie gana anksti prasidedančią kalėdinę prekybą. Pastebima, kad lietuviai kalėdinių dovanų pradeda ieškoti vis anksčiau: brangiam žmogui dovaną norisi išrinkti apgalvotai, su mintimi, neskubant. Kita vertus, išankstinis pasirūpinimas dovanomis vėliau leidžia labiau pajausti artėjančių švenčių dvasią ir tinkamai subalansuoti šeimos biudžetą.

Prekybininkai didžiausioms bei gražiausioms metų šventėms pradeda ruoštis dar anksčiau – vasarai persiritus į antrą pusę. Kaune įsikūrusios netradicines dovanas siūlančios sutuoktinių įmonės „Agrava“ vadovas Audrius Vasiliauskas šventinei prekybai ruošiasi nuo rugpjūčio.

Įmonė gamina gausybę įvairios produkcijos, tinkančios dovanoti bet kokia proga. Dažnai jas galima suasmeninti: įrašyti gavėjo vardą ar paties sukurtą palinkėjimą. A. Vasiliauskas pastebi, kad Kalėdų proga žmonės perka visokias dovanas – ne tik kalėdine tema.

„Ir mes patys kurdami dovanas dažnai vengiame tiesioginių sąsajų su Kalėdomis. Nes, tarkime, gerti vidurvasary iš puodelio su užrašu „Linksmų Kalėdų!“ gali atrodyti truputį keista. Todėl jį keičiame, pavyzdžiui, palinkėjimu „Džiaugsmingų akimirkų!“. Kita vertus, kalėdinę dovaną visada galima suasmeninti. Pavyzdžiui, žvejui per Kalėdas galima dovanoti kokią nors smulkmeną su užrašu apie žvejybą“, – pasakojo vadovas.

Pirmenybė – ekologiškiems žaisliukams

Per pastaruosius kelerius metus bei praėjusių metų šventes labai populiarūs buvo mediniai žaisliukai eglutei su vardais. „Agrava.lt“ vadovas džiaugiasi, kad klientai renkasi ekologiškus papuošimus. Iš 3 mm beržo tošies pagaminti žaisliukai padeda tausoti gamtą.

Mediniai originalūs papuošimai su išgraviruotais vardais ir palinkėjimais gali būti simboline, tačiau labai miela Šv. Kalėdų dovana, kasmet galėsiančią papuošti šventinę eglutę bei priminti jaukias akimirkas.

Vis labiau populiarėja Advento kalendoriai, skirti ne tik patiems mažiausiems smaližiams. „Agrava.lt“ galima išsirinkti kliento poreikius labiausiai atitinkantį kalendorių, padėsiantį skaičiuoti likusias dienas iki švenčių.

Puodelį tylos ar idėjų?

Elektroninėje parduotuvėje galima rasti idėjų dovanoms, taip pat kalėdinių rinkinių su konkrečia nuoroda: auksiniam seneliui, geriausiai močiutei, mylimai žmonai, super tėčiui, draugams, kaimynams, artimiesiems ir pan.

Pastebėjome tendenciją, kad vis daugiau žmonių renkasi dovanoti ne praktiškus daiktus, o teigiamas emocijas.

Jiems galima padovanoti puodelį tylos, ramybės ar gerų idėjų, arbatos nuo visų ligų, laimės piliulių, protingoms ir gražioms – apie tai liudijančias kojines ar raktų pakabukus, šventiškai nusiteikusiems – marškinėlius ar džemperius su atitinkamais užrašais.

„Agrava.lt“ pirkėjams siūlomas didžiulis pasirinkimas iš specialiai didžiosioms metų šventėms pritaikytų dovanų: kalėdiniai bokalai, darbo kalendoriai, tekstiliniai ir mediniai gaminiai, termo gertuvės ir termosai, žvakės, vyno dėžės, puodeliai, sieniniai kalendoriai ir kitos mielos smulkmenos.

Šiemet taip pat ruošiama daug jaukių dovanų rinkinukų, nes didelis gyvenimo tempas diktuoja poreikį gauti „čia ir dabar”, tad klientai dažnai perka paskutinėmis dienomis prieš pat šventes.

Asmeniškumas suteikia šarmo

Pirkėjų dėmesį traukia ir pasiūlyta naujovė – raidės formos taupyklė, kurią galima dovanoti pagal žmogaus vardo pirmąją raidę. Kita miela naujiena – vaikų kambariui ypač tinkantis šviečiantis debesėlis su užrašytu vaiko vardu arba palinkėjimu „Saldžių sapnų“.

Daugelį siūlomų dovanų galima paversti personalizuotomis: pasirinkti vardą, pirmąją vardo raidę ar pačiam sukurti tekstą ar palinkėjimą. Jis gali būti šmaikštus, su užuomina arba tiesiog šiltas, padiktuotas iš visos širdies.

„Personalizuotos dovanos tikrai išsiskiria iš kitų. Pastebėjome tendenciją, kad vis daugiau žmonių renkasi dovanoti ne praktiškus daiktus, o teigiamas emocijas. Pirkėjai vis labiau nori individualių užsakymų, sukomplektuotų pagal poreikius. Dovanas sieja su žmogaus charakteriu, pomėgiais, profesija ar netgi vairuojamu automobiliu“, – pasakojo „Agrava“ vadovas.

Pasak A. Vasiliausko, genialumas slypi paprastume: graviravimo technologija gali suteikti net elementariausiam daiktui vadinamojo šarmo ir paversti jį dovana, kurią nebus gėda įteikti net žmogui, atrodo, turinčiam visko.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių