Didmiesčių pasiruošimas įmonių vakcinavimui skiriasi: Kaune – pajėgumų užtektinai

Lietuvos savivaldybės ruošiasi įmonių ar organizacijų, kuriose dirba per 100 darbuotojų, vacinavimui nuo COVID-19, tačiau pajėgumai net ir tarp didžiųjų miestų skiriasi: Kaunas išnaudojęs tik pusę potencialo, o Klaipėdoje pajėgumai ties išsekimo riba.

„Pajėgumų tikrai turime ir esame nusiteikę juos didinti pagal poreikį. Šiuo metu Kauno vakcinavimo centras išnaudoja nepilnai 50 proc. visų galimybių, o gaunamų vakcinų kiekis dar neleidžia Kaune dirbti septynias dienas per savaitę“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Daiva Kuzminienė.

„Labai tikimės, kad gaunamų vakcinų kiekiai artimiausiu metu didės, o su jais natūraliai augs ir skiepijimo tempai“, – teigė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, penktadienį paaiškės, kiek vakcinos dozių atliks – jeigu jų bus pakankamai, bus pradėtos vakcinuoti pirmosios įmonės.

„Tai gali paaiškėti jau penktadienį, kai bus suskaičiuotos nepanaudotos vakcinų dozės. Jau sulaukėme susidomėjimo iš stambių miesto įmonių – turėdami vakcinos likučių galėtume pradėti jų darbuotojų skiepijimą dar šį savaitgalį“, – kalbėjo D. Kuzminienė.

„Resursai ties išsekimo riba“

Tuo metu Klaipėdos miesto savivaldybėje situacija kitokia – leidus vakcinuoti didesnes įmones ar organizacijas, čia žmogiškųjų resursų gali pritrūkti.

„Žmogiškųjų resursų ištekliai yra ties išsekimo riba“, – BNS informavo savivaldybės atstovė spaudai Aušra Lukauskienė.

Jos teigimu, nepaisant to, kad įmonių susidomėjimas didelis, kol kas sunku įvardinti, kada jos bus pradėtos vakcinuoti.

Turėdami vakcinos likučių galėtume pradėti jų darbuotojų skiepijimą dar šį savaitgalį.

„Įvardinti konkrečią datą, kada Klaipėdoje prasidės minėtų grupės asmenų skiepijimas, šiuo metu yra neįmanoma, kadangi tai priklauso nuo kintančių aplinkybių – gaunamų vakcinų kiekio, nuo to, kiek vakcinų liks po asmenų, kurie priklauso prioritetinėms grupėms, skiepijimo“, – teigė savivaldybės atstovė.

„Tačiau didelių įmonių ir organizacijų susidomėjimas Klaipėdoje yra didelis“, – pridūrė ji.

A. Lukauskienė taip pat sakė, kad pirmiausia bus skiepijamos tos įmonės, kuriose fiksuojama daugiausia koronaviruso židinių.

Alytaus ir Marijampolės merai ketvirtadienį BNS teigė, kad sėkmingas įmonių vakcinavimo procesas priklausys ir nuo gaunamų skiepų kiekio, taip pat Marijampolės ir Šiaulių vadovai sakė, kad įmonių darbuotojus ketinama vakcinuoti pačiose įmonėse.

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad kviečiamos vakcinuotis įmonės ir organizacijos, turinčios ne mažiau kaip šimtą darbuotojų. Vėliau ministerija patikslino, kad šių įmonių darbuotojai bus vakcinuojami tik likus vakcinų po atitinkamą savaitę skiepijamos prioriteto grupės.

Anot SAM, įmonių darbuotojai gali rinktis bet kurią vakciną, tačiau tikėtina, kad šiuo metu greičiau bus vakcinuoti asmenys, norintys skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas vyksta?

Kas vyksta? portretas
Gavau sms, kad galiu vakcinuotis, bet registruotis leido tik astra zenika , laukiau normalios vakcinos o dabar kaip atsirado pfaizer vakcinos jau registruotis neleidzia. Kokie cia zaidimai vyksta? Ka pfaizer tik imonems ir saviems?

Anonimas

Anonimas portretas
o sostinej prie savivaldybes sendien buvo du simtai metru eile

Anonimas

Anonimas portretas
CIPAVIMAS prasideda !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių