Didelis būrys Kauno rajono moksleivių rudenį įžengs į naujas patalpas

Pakaunėje šiuo metu rekonstruojamos net kelios ugdymo įstaigos, modernizuojami stadionai, sporto aikštynai. Nusprendę pasidomėti vietose, kaip vyksta šie procesai, Kauno rajono savivaldybės atstovai ketvirtadienį aplankė ne vieną iš objektų.

Rajono meras Valerijus Makūnas, Savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir jo pavaduotojas Mantas Rikteris pirmiausiai užsuko į rekonstruojamą Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadioną. Čia besidarbuojantys konkursą laimėjusios statybų bendrovės „Dylas“ atstovai patikino, kad atnaujintą ir modernizuotą stadioną vietos bendruomenei perduos jau šį rudenį. O Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė pasidžiaugė, kad tiek moksleiviai, tiek kiti seniūnijos gyventojai stadione galės žaisti ne tik futbolą, nes čia suprojektuotos krepšinio ir tinklinio aikštelės, bėgimo takai.

Karmėlavos seniūnijos bendruomenė laukia ne tik šio stadiono, bet ir kitų suplanuotų objektų: parko, Ramučių daugiafunkcio centro su laisvalaikio sale ir darželiu. Čia visu pajėgumu darbuojasi statybų bendrovė „Baltijos plienas“. Jau šį rudenį daugiafunkciame centre turėtų įsikurti keturios pradinės mokyklos klasės ir ikimokyklinė grupė. Statybininkai pradėjo įrenginėti virtuvę, sanitarinius mazgus, baigiamos šiltinti pastato sienos, vykdomi apdailos darbai. „Pirmiausiai turi būti užbaigtos erdvės vaikams, po to imkitės laisvalaikio salės, bibliotekos, aplinkos tvarkymo darbų“, – prašė rangovų V. Makūnas.

Šlienavos mokyklos istorija skaičiuojama nuo 1909 metų, o dabartiniame pastate ši mokymo įstaiga įsikūrė 1960-aisiais. Dabar čia mokosi apie 200 mokinių. Šlienavoje taip pat pluša statybininkai. Direktorius Vladas Ravka tikino, kad pabaigus visus darbus čia bus tikra svajonių mokykla. Jis dar pridūrė, kad dizaineriai naujoms patalpoms jau projektuoja baldus, kurie netrukus bus pagaminti. Po statybų bendrovės „Versina“ atliktų darbų, ugdymo įstaigos bendrasis plotas išaugs dvigubai.

Statybininkai jau baigia pastatyti naują sporto salę, valgyklą. Tvarkomos pirmo aukšto patalpos, rekonstruojamos šildymo, vėdinimo, vandentiekio ir nuotekų, gaisrinės signalizacijos, elektros, elektroninių ryšių sistemos. Pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia, - pažymi mero patarėjas Edmundas Mališauskas. Vėliau rangovai įrengs naujas ikimokyklinio ugdymo patalpas, garažą, katilinę. Mokyklos teritorija bus aptverta, sutvarkyti šaligatviai ir įvažos. Mokykla turi gražų kiemą, todėl statybininkai stengiasi išsaugoti čia esančius želdinius.

Užliedžių daugiafunkciame centre darbuojasi bendrovė „Stafas“. Statybininkai pastatė trečią aukštą su klasėmis, sporto sale, valgykla. Savivaldybė iš privačių asmenų nusipirko greta esančius sklypus, kuriuose bus suformuotos erdvės čia įsikūrusiems darželinukams bei pradinių klasių moksleiviams. V. Makūnas sakė, kad žemės reikės ir galvojant apie ateityje vyksiančią mokyklos plėtrą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Wau, koks niurus pastatas

\\\\\\.../////

\\\\\\...///// portretas
Jei arabai ne pirmiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių