Dėl Giraitės ginkluotės gamyklos pardavimo – daug klausimų

  • Teksto dydis:

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) planuoja aiškintis, kokią įtaką nacionaliniam saugumui gali turėti mažo kalibro amuniciją gaminančios Giraitės ginkluotės gamyklos pardavimas.

„Paskelbtas privatizavimo konkursas. Mes norėjome pasidomėti, kaip tai paveiks mūsų nacionalinį saugumą, apsirūpinimą šaudmenimis, kaip vertinti, kodėl ta gamykla buvo statoma ir kodėl ji dabar parduodama“, – pirmadienį BNS sakė Seimo komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas.

Pirmadienį jis šiuo klausimu surengė pasitarimą, o kitą savaitę ketina jį įtraukti į NSGK posėdžio darbotvarkę.

„Mums kyla daug klausimų ir dėl privatizavimo sąlygų. Ar privatizavus ir sumokėjus skolas nebus galima keisti gamyklos profilio? Kažkodėl aiškiai neparašyta ir daug kitų klausimų, kurie, manau, turi būti komitete pasvarstyti“, – teigė A.Paulauskas.

Jo duomenimis, gamyklos privatizavimą inicijavo Finansų ministerija, nes įmonė negrąžina skolų.

„Gamykla turi Finansų ministerijai skolų, ji tas skolas labai sunkiai grąžina, tiksliau negrąžina. Finansų ministerija galbūt ir yra ta iniciatorė, kuri nutarė parduoti. (...) Ten yra visokių niuansų: tai valdybą pakeitė, kuri nenorėjo privatizuoti, Privatizavimo komisija priėmė vieną sprendimą neprivatizuoti, paskui pakeitė – privatizuoti. Matyti, kad nėra vieningos nuomonės. Dabar nauja valdyba lyg ir sutinka, kad reikia privatizuoti“, – pasakojo parlamentaras.

Giraitės ginkluotės gamyklos direktorius Aleksandras Nikonovas BNS yra sakęs, kad valstybė tikisi gamyklą parduoti ne mažiau kaip už 5,032 mln. eurų. Ji bus parduodama tik nacionalinio saugumo interesus atitinkančiam investuotojui.

Potencialių pirkėjų paraiškos priimamos nuo kovo 18-os iki balandžio 27 dienos, o vokai bus atplėšiami balandžio 28 dieną.

Gamyklos skola Finansų ministerijai birželio pabaigoje siekė 13,636 mln. eurų.

2000 metais įkurta gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose. Nuo 2006 metų daugiau nei 90 proc. produkcijos įmonė parduoda NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir kitoms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
kas galetu paneigti, kad tai galimai tycia nemoka, kad privatizuoti ???

Geras

Geras portretas
Vieną kartą reikia uždrausti spoguotiems tešlagalviams rašyti komentarus apie tai apie ką jie supratimo neturi.

TAIGI

TAIGI portretas
Vietoje trynimo kėdės prie kompiuterių imkit ir pakovokit su korupcija su prostitucija. Manot, kad sėdėdami spjaudysitės, o kažkas kovos, darys gerus darbus ? Patys, mielieji snargliukai, tik patys. Dėl jūsų gėrio niekas net piršto nepajudins. Arba čiuožkite į Angliją braškių skinti, tuojau sezonas prasidės.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių