Darbų įkarštis Senamiestyje: Vilniaus gatvė keičiasi akyse

  • Teksto dydis:

Liepos pradžioje prasidėjęs Vilniaus gatvės kapitalinis remontas – įkarštyje. Šiuo metu darbai prasidėjo ir antroje dalyje – nuo požeminės pėsčiųjų perėjos iki Laisvės alėjos.

„Vilniaus gatvė keičiasi akyse! Darbai intensyviai vyksta ir antrojoje atkarpoje nuo požeminės perėjos iki Laisvės alėjos“, – štai tokia informacija pasidalijo Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Kaip rašyta savaitės pradžioje, prieš pusę mėnesio pradėję kapitalinį Vilniaus gatvės remontą, atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki Birštono gatvės, remontininkai šioje vietoje jau nuėmė grindinio dangą ir pradėjo požeminių komunikacijų rekonstrukciją.

Nuo šio pirmadienio veiksmas persikėlė į kitą atnaujinamos susisiekimo arterijos dalį, besitęsiančią iki pat Laisvės alėjos. Dėl gyventojų saugumo ši Vilniaus gatvės atkarpa taip pat bus laikinai uždaryta bent iki Kalėdų.

„Kantrybe teks apsišarvuoti likusios Vilniaus gatvės dalies gyventojams ir verslininkams. Čia bus kasamos gilios tranšėjos, galinčios siekti iki 4 metrų, todėl joks eismas nebus įmanomas. Kapitalinis remontas prasidėjo sklandžiai ir viskas vyksta pagal planą. Rangovų atliekamus darbus prižiūri archeologai“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

MB „Praeities tyrimų instituto“ direktoriaus Simono Sprindžio teigimu, pirmasis archeologinių tyrimų etapas artėja link pabaigos. Tolesni darbai taip pat bus vykdomi bendradarbiaujant su rangovais. „Svarbu paminėti, jog net ir aptikus archeologinių vertybių, gatvės kapitalinio remonto darbai nebus stabdomi ar neįmanomi. Net jei archeologams ir reikėtų detaliau ištyrinėti vieną ar kitą vietą, rangovas savo darbus tuo metu galėtų vykdyti šalia“, – patikino S. Sprindys.

Pasak savivaldybės, jos įsteigta bendrovė „Kauno vandenys“ dar šiais metais planuoja Vilniaus gatvėje iš pagrindų atnaujinti giliai po žeme esančius nusidėvėjusius centralizuotus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Taip pat bus atskirta mišri nuotekų surinkimo sistema, kuri pagerins bendrą situaciją mieste. Kol vyks Vilniaus gatvės kapitalinis remontas, statybvietėje taip pat darbuosis bendrovės „Kauno energija“, ESO ir „Kauno gatvių apšvietimas“. Tik atlikus darbus po žeme, bus atnaujintas grindinys.

Vieną seniausių Kauno miesto pėsčiųjų gatvių papuoš atnaujinti šviestuvai ir kiti mažosios architektūros elementai. Visus darbus planuojama užbaigti iki kitų metų vasaros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
keiciasi tai keiciasi, bet is fotkiu matosi, kad kol kas i blogaja puse - viskas griaunama.

Betonas

Betonas portretas
Tu betoninių plokščių niekas nerestauruos ir neapdirbinės. Atgal restauruos ir dės tik tuos akmenis kur už požeminės perėjos prasiseda. Taip kad žiūrėdami į foto nepergyvenkite :)

SEKMES

SEKMES portretas
Griauti arditi lengviausia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių