Darbo inspekcija dėl incidento Laisvės alėjoje pradėjo tyrimą: įžvelgia pažeidimų

Laisvės alėjoje penktadienį medžiui sužalojus darbininką, tyrimą pradėjo Valstybinė darbo inspekcija (VDI), jos atstovai teigia matantys galimų darbo saugos pažeidimų.

„Darbų saugos pažeidimų yra“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė VDI Kauno teritorinio skyriaus vedėjas, vyr. inspektorius Adas Baliukevičius.

Pasak jo, gavusi informaciją apie Laisvės alėjoje įvykusį nelaimingą atsitikimą, darbo inspekcija nedelsiant pradėjo tyrimą. Inspektoriai aiškinasi įvykio aplinkybes ir priežastis.

A. Baliukevičiaus teigimu, incidento tyrimą palengvina tai, kad yra jo vaizdo įrašas.

„Pagal įrašą matyti, kad darbuotojai dirbo nesaugiai. (...) Įvyko nelaimingas atsitikimas darbe ir matosi, kad darbus buvo galima organizuoti saugiau“, – kalbėjo A. Baliukevičius.

Jis pažymėjo, kad Laisvės alėjoje nebuvo tinkamai aptverta liepų sodinimo vieta.

„Pagal darbų saugos ir sveikatos reikalavimus darbdavys turi aptverti visą pavojingą zoną. Šiuo atveju, zona turi būti didesnė nei medžio kėlimo zona. Aptverta tiek, kiek aptverta, tai yra vienas iš pažeidimų“, – sakė A. Baliukevičius.

Laisvės alėjoje sodinant naujas liepas, apie 12.30 val. trūko keltuvo trosas ir ant dirbusio žmogaus užkrito medis. Pirminiais policijos duomenimis, 57-erių metų amžiaus vyrui sužalota koja, darbininkas buvo blaivus.

Miestas nurodė, kad nukentėjo savivaldybės įmonės „Kauno gatvių apšvietimas“ darbininkas.

Penktadienį vidurdienį Laisvės alėjoje, ties Kauno apylinkės teismo rūmais, pradėtos sodinti pirmos brandžios liepos iš Vokietijos. Kaip anksčiau skelbė savivaldybė, jos pakeis 23 kritinės būklės liepas, kurios praėjusią savaitę iškirstos dėl puvinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyrimas

Tyrimas portretas
Če specialiai vokiečiai tokius medžius išaugino

Kaunas

Kaunas portretas
pagarba Darbo inspekcijai.

mjo

mjo portretas
o gydytojai irgi pagerintai mobilizavo koja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių