COVID-19 ir peršalimo ligos retina didžiųjų miestų viešojo transporto vairuotojų gretas

  • Teksto dydis:

Peršalimo ligos retina miestų autobusų ir troleibusų vairuotojų gretas. Yra sergančių ir COVID-19. Įmonės dėlioja planus, kaip būtų, jei įsisukus omikron atmainai, dirbančiųjų dar labiau sumažėtų, informuoja LNK.

Kas dešimtas Vilniaus troleibusų ir autobusų vairuotojas šiuo metu dėl ligos nedirba. Daugelis gydosi peršalimą, keli – koronavirusą. Dirbančiųjų kol kas netrūksta, tačiau įmonė įspėja apie galimus autobusų ir troleibusų vėlavimus.

„Pernai tokiu pačiu metu situacija su susirgimu buvo beveik tokia pati. Realiai, įmonė yra buvusi panašioje situacijoje, turi išmoktų pamokų ir, matyt, dėliosis taip, kad keleiviai to nepajustų“, – teigė „Vilniaus viešojo transporto“ komunikacijos vadovė Giedrė Vinickienė.

Kaune situacija panaši – apie 10 proc. vairuotojų serga. Bendrovės valdžią guodžia tik tai, kad beveik visi darbuotojai yra vakcinuoti, likę – testuojasi.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kitų miestų viešajame transporte peršalimo ligos ir koronavirusas dar neįsisuko, bet įmonių vadovai sako turintys pasiruošę atsarginius planus, kaip elgtis, jeigu darbuotojų dėl ligos kritiškai sumažėtų. „Visą laiką pereiname prie plano B, kuris turbūt taip simboliškai vadinasi, bet derinamės su savivaldybe, kuriuos mažiausiai skausmingus grafikus pamažinti ir tokiu būdu, kad kuo mažiau nukentėtų keleiviai“, – kalbėjo „Kauno autobusų“ transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis.

Šalyse, kuriose siaučia koronaviruso omikron atmaina jau dabar trūksta darbuotojų. Jungtinė Karalystė, baimindamasi, kad liks ne tik be medikų, bet ir be šiukšlių išvežėjų, nuo pirmadienio įveda privalomą labiausiai paliestų sektorių darbuotojų testavimą. „Taigi Vyriausybė stengiasi apsaugoti svarbiausias šalies tarnybas, palaikyti tiekimo grandines ir stiprins sveikatos apsaugą, kad jie atlaikytų būsimą spaudimą. Nustatėme 100 tūkst. ypatingos reikšmės darbuotojų – nuo maisto pramonės ir transporto iki pasienio apsaugos. Nuo sausio 10-osios pradėsime testuoti šiuos darbuotojus kiekvieną darbo dieną“, – kalbėjo Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas.

Skelbiama, kad ir Lietuvoje omikron atmaina – jau dominuojanti. Naujų atvejų skaičius kasdien auga. Tačiau priemonės, galinčios suvaldyti omikron dar svarstomos. Sveikatos apsaugos ministerija žada, kad tiek testavimo tvarkos, tiek izoliacijos terminas paaiškės kitos savaitės pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuostabu

Nuostabu portretas
vakar važiavau miesto autobusu,- vairuotojo kabina neįzoliuota, vairuotojas be kaukės. Šalia jo priekinėje sėdynėje sėdėjo kolega ir kalbėjosi su vairuotoju,- irgi be kaukės...

To nika

To nika portretas
Autobusų ir troleibusų vairuotojai gali nedėvėti kaukės, jei įrengta atskira kabina. Kaukę reikia dėvėti bilieto pardavimo metu, taip pat- jei yra būtinybė eiti į keleivių saloną(nuleisti rampą ar pan.).

Nesgariacykit!

Nesgariacykit! portretas
Gi taip paprasta buti vairuotoju - koznas sugebetu! Tai tuoj visi supuls pailseti i sia paprasta ir lengva pramoga. Kad tik dvieju vairu i viena busa nereiketu ideti,kiek bus norinciu!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių