Chaosas prie Kauno vakcinavimo centro tęsiasi: įspėja – be registracijos žmonės neskiepijami

Viešojoje erdvėje pranešus apie Nacionalinio kraujo centro (NKC) organizuojamą vakcinacijos turą per Lietuvą, nemažai žmonių klaidingai suprato šią žinią. Dėl to ir Kaune prie Ledo rūmų, kur įkurdintas vakcinavimo centras, netrukus nusidriekė žmonių virtinė, tarp kurių dalis atvykusiųjų buvo be išankstinės registracijos.

Kad būtų išvengta eilių ir kitų nepatogumų, miesto savivaldybės atstovai primena, kad Kauno mieste gyvos eilės šiuo metu nenumatomos, – gyventojai skiepijami tik iš anksto užsiregistravę (išskyrus 80 metų ir vyresnius senjorus). Ir dar kartą primygtinai prašoma skiepytis atvykti tiksliai nurodytu laiku.

„Vakcinavimo centre dirbantys Kauno poliklinikos medikai pranešė apie keletą nesusipratimų, kai garbaus amžiaus žmonės tikino iš žiniasklaidos pranešimų supratę, esą galima atvykti ir pasiskiepyti gyvoje eilėje. Kauno mieste tai nenumatyta. Apgailestaujame, jei neteisingai supratę viešumoje skelbtą informaciją, kauniečiai liko suklaidinti.

Taip pat primename, kad labai svarbu į vakcinavimo centrą atvykti likus ne daugiau kaip 10 minučių iki nurodyto registracijos laiko. Tai padės išvengti eilių“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pažymėtina, kad gyva eile žmones skiepyti pradėjusi NKC mobili komanda jau dirbo Kauno rajone, Zapyškio miestelyje, kur visiems norintiems bei be išankstinės registracijos atėjusiems pasiskiepyti panaudojo pusę iš tūkstančio tądien turėtų vakcinos dozių. Dar ji planuoja lankytis Trakuose, Molėtuose ir kitose savivaldybėse. Vizitas Kauno mieste į šios mobilios komandos maršrutą kol kas neįtrauktas.

Primygtinai prašoma skiepytis atvykti tiksliai nurodytu laiku.

Kovo 11-osios gatvėje, naujuosiuose Ledo rūmuose greta „Girstučio“ baseino veikiančiame Kauno vakcinavimo centre, gyventojai priimami tik su išankstine registracija. Išimtis taikoma 80+ amžiaus grupės senjorams – šią amžiaus ribą perkopę kauniečiai gali pasiskiepyti ir be eilės. Nepaisant kilusių smulkių nesusipratimų, gyventojų skiepijimas Kauno mieste ir toliau vyksta rezultatyviai, kiekvieną savaitę išnaudojant visus gaunamų vakcinų kiekius. Per dieną vidutiniškai paskiepijama apie 4 tūkst. žmonių. Iki šiol, kaip trečiadienį skelbė naujienų agentūra ELTA, Kauno mieste bent vieną skiepą yra gavę daugiau kaip 41 proc. gyventojų.

Pasak Savivaldybės administracijos atstovo Mindaugo Drąsučio, Kauno mieste ketvirtadieniui ir penktadieniui dar likę beveik 3 tūkst. laisvų vietų kauniečiams pasiskiepyti „Astra Zeneca“ („Vaxzevria“) ar „Pfizer-BioNTech“ („Comirnaty“) vakcinomis.

Primename, kad antradienio rytą prie vakcinacijos centro Kaune nusidriekė ilga laukiančiųjų vakcinacijos eilė. Pasak besivakcinuojančiųjų, eilėje lauke galėjo laukti keli šimtai žmonių.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaunietė Vaiva antradienį ryte prie Kauno ledo rūmų Kovo 11-osios gatvėje, kur įsikūręs vakcinacijos centras, atvyko antrojo skiepo nuo COVID-19. „Visų pirma, nustebino tai, kad neradau kur pastatyti automobilio – atrodo, aikštelė čia tikrai didelė, bet vietų jau nebebuvo. Automobilį pasistačiau kiek toliau, prie prekybos centro. Tačiau dar labiau nustebino laukiančiųjų lauke eilės ilgis. Žmonės kalbėjo, kad joje galėjo rikiuotis keli šimtai žmonių. Kalbėjo, kad gal vėl neveikia informacinė sistema“, – pasakojo Vaiva. Ji prisipažino, kad ją tai labai nustebino, nes prieš tris savaites atvykus pirmojo skiepo eilės visai nebuvo ir laukti lauke neteko.

Pasirodo, daug gudručių ne savo laiku skiepytis atvyksta, o kada jiems patogiau!

Jauna moteris skaičiavo, kad, kol įėjo į vakcinacijos centrą, eilėje stovėjo pusvalandį. „Keista, bet iš pradžių darbuotojas prie įėjimo net netikrino paskirto vakcinacijos laiko. Tik likus apie 10 žmonių iki manęs laiką pradėjo tikrinti. Tada, prieš 10 val. ryto, į vidų buvau įleista aš ir keletas kitų žmonių, kurių paskirtas vakcinacijos laikas jau buvo praėjęs arba turėjo būti netrukus. Tuomet paaiškėjo, kodėl tokia ilga eilė susidaro: pasirodo, kai kurie žmonės vakcinuotis atvyksta ne savo laiku. Viena už manęs stovėjusi moteris pasakė, kad jos vakcinacijai paskirtas laikas – 12 val. Kai jos darbuotojas neįleido, moteris pradėjo piktintis, aiškino, kad 12 val. ji negalės atvykti – jos neišleidžia iš darbo. Pasirodo, daug gudručių ne savo laiku skiepytis atvyksta, o kada jiems patogiau!“ – stebėjosi Vaiva.

Pasak jos, apmaudu, kad kai kurie žmonės atvyksta visiškai ne savo laiku ir ilgina eilę. „Jei žmogus žino, kad paskirtu laiku negalės atvykti, tai kodėl tuo laiku registruojasi?“ – stebėjosi kaunietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Superinis

Superinis portretas
"pasakiškos ateities" komentaras. Išsivėmei? Panašu, kad parašė ne dvikojis, o keturkojis galvijas. Pamiršo, kiek kojų jis pats turi, o dar blogiau, kad pamiršo, kurioje vietoje protelis. O šiaip Kaune vakcinavimas suorganizuotas puikiai. Čia turbūt Vilnius sprogsta iš pavydo ir tokius straipsnius užsakinėja.

pasakiška ateitis dvikojams laboratoriniams galvijams

pasakiška ateitis dvikojams laboratoriniams galvijams portretas
Jų tikrasis planas: paskiepytieji mirs; neskiepyti bus medžiojami. Globalistų žmonijos naikinimo planas spartėja. Dėl vakcinos „mirtinos bangos“ (kuri greičiausiai kils šį rudenį) greičiausiai bus nužudyta dešimtys milijonų, tačiau to nepakanka nusikaltėliams prieš žmoniją. Jie stato koncentracijos stovyklas ir priima įstatymus (jau Niujorke) masiniam nepaskiepytųjų naikinimui. Tai stalininių konclagerių versija 2.0. Ir ji dabar atkeliauja į Ameriką. Laimei, vis dar lieka masinio pasipriešinimo ir teroristinių vyriausybių pralaimėjimo galimybės.

Paskiepitas vakar

Paskiepitas vakar portretas
Eiles susidaro ryte, kai ateina skiepytis anksciau nei nurodyta registracijoje. Butinai prie iejimo turi budeti ir policija. Tiesiog gaila Ledo arenos apsaugininko, kuris stengiasi palaikyyi tvarka. Besmegeniu buvo yra ir bus, kurie kelia chaosa ir stengiasi be eiles prasmukt i vidu, su ar be registracijos.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių