Centro-Žaliakalnio apygardoje – konservatorių lyderio G. Landsbergio triumfas

Centro-Žaliakalnio apygardos rinkėjai pakartotiniame Seimo rinkimų balsavime buvo aktyviausi. Balsuoti atėjo beveik 47 proc. rinkėjų. Jie nusprendė, kad Seime toliau dirbs konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

Po pirmojo turo G.Landsbergis buvo surinkęs 40,02 proc. balsų, o „valstietė“ Audronė Jankuvienė – vos 13,44 proc. balsų. Žinoma, čia kova LVŽS atstovei buvo ypač sudėtinga, tačiau pastangų nepakako ir antrajame ture jai pritrūko balsų.

Suskaičiavus visus rinkėjų balsus paaiškėjo, kad TS-LKD partijos pirmininkas iškovojo svarią pergalę. Jis antrajame Seimo rinkimų ture surinko 61,34 proc. balsų.

„Valstietė“ A.Jankuvienė gavo 38,66 proc. Centro-Žaliakalnio rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DALIA

DALIA portretas
NIEKAIP NEIŠNEŠA PROTAS SU KUO NEPAKALBU IR KAIMYNAI STEBISI VISI BALSAVO UŽ TA PUIKIA POLITIKE JANKAUSKIENE DAUG DARANČIA MAMOM VAIKAM PENSININKAM GERO IR STAIGA NATAU SIURPRIZAS VISUR REIKĖJO DĖTI BALSUS I VOKA IR UŽKLIJAVUS MESTI I BALSADĖŽE NET VEŽANT GALIMA TAS DEŽE LAISVAI ATVERTI IR IŠRINKTI JANKAUSKIENĖS BALSUS DĖŽĖ VEŽAMA NAKTI IR NIEKS NEŽINO KIEK JIN VAŽIAVO 2O MIN AR 2 VAL O ATGAL UŽDARYTI UŽBLOMBUOTI JUOKAS

Pillietis

Pillietis portretas
Sovietmečiu SSRS Aukščiausios tarybos rinkimuose į "periferiją" balotiruotis SSKP CK Politbiuras nukreipdavo "Centro" veikėjus. Pavyzdžiui, Kaune buvo renkamas vienas iš kariuomenės vadų. Taip ir Lietuvoje: cit.:"...Centro-Žaliakalnio apygardoje – konservatorių lyderio G. Landsbergio triumfas". Koks jo triumfas? Koks jis, atsiprašant, konservatorių "lyderis", jei pirmoji sąraše buvo mergautinę pavardę dėvinti "konservatorių vedlė"?

Vilnius

Vilnius portretas
Manau, jog tie kandidatuojantys kituose miestuose, nepasitiki savimi ir bėga iš miestų, kuriuose gyvena. Tai jiems žmogaus, mylinčio savo miestą, akimis, pliusų neprideda. Bent aš už tokius niekada nebalsuoju.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių