Buvęs Kauno šerifas linksminasi Kanaruose, o ką veikia kiti?

Pavasarį aukščiausius miesto valdžios postus palikę vyrai vasarai baigiantis laiką leidžia skirtingai. Vieni jau turi šiltas vietas, kiti vis dar mėgaujasi atostogomis ir svajoja apie Seimo nario mandatą.

Pavasarį aukščiausius miesto valdžios postus palikę vyrai vasarai baigiantis laiką leidžia skirtingai. Vieni jau turi šiltas vietas, kiti vis dar mėgaujasi atostogomis ir svajoja apie Seimo nario mandatą.

Mintys apie Seimą

Pavasarį postą palikęs buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas juokavo dirbantis vairuotoju – vežiojantis vaikus į mokyklą ir kitus užsiėmimus.

"Atostogauju netoli Zarasų. Oras puikus. Apie tai parašiau ir feisbuke. Tai pirmos mano atostogos per aštuonerius metus, trunkančios ilgiau nei savaitę", – telefonu praėjusį penktadienį sakė A.Kupčinskas. Paklaustas apie darbinius įsipareigojimus, buvęs Kauno vadovas savo planų atskleisti neskubėjo. "Turiu tam tikrų darbų ir pareigų šeimoje. Vaikams dar atostogos, bet tuoj reikės grįžti į mokyklas. Ką dirbsiu? Dabar tikrai neatsakysiu", – išsisuko politikas.

Dar rugpjūčio pradžioje A.Kupčinskas tikino, kad dabar pagrindinis jo tikslas – Seimo rinkimai, tačiau vasarai baigiantis apie tai kalba kiek santūriau. "Viskas paaiškės iki spalio vidurio. Iki to laiko vyks visuotiniai partijos skyrių susirinkimai. Jeigu skyrius mane iškels, tai kandidatuosiu į Seimą. Tos minties neatsisakau", – dėstė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Kaune. Anot jo, būtent Seimo rinkimai ir koreguoja jo darbo planus. "Iki rinkimų lieka tik metai – nenoriu priimti kažkokių rimtų darbinių įsipareigojimų", – aiškino A.Kupčinskas.

Net jeigu rinkėjai ir patikėtų jam Seimo nario mandatą, su Kaunu politikas atsisveikinti neketina. "100 km nėra tas atstumas, kad reikėtų atsisveikinti su Kaunu", – įsitikinęs A.Kupčinskas.

Filme neišvysime?

Amžinuoju vicemeru tituluotas Stanislovas Buškevičius iš pradžių nebuvo linkęs atvirauti apie tai, ką dabar veikia. "Paatostogavau, ruošiuosi Seimo rinkimams", – trumpai nukirto vienas buvusių Kauno vadovų. Pavasarį Kaune buvo pasklidusios kalbos, kad Kino studijos įkūrimu ir istoriniais filmais aistringai rūpinęsis politikas filmuojasi Latvijoje. "Apie tai nenorėčiau kalbėti", – išsisukinėjo S.Buškevičius, tačiau netrukus pridūrė, kad tai tik gandas. "Niekur nesifilmuoju. Tikrai. Ir nesiruošiau", – nusijuokė politikas.

S.Buškevičius prisipažino vasaros pabaigą leidžiantis Kaune, o paprašytas papasakoti apie atostogų įspūdžius, Kauno šerifu pats save praminęs partijos "Jaunoji Lietuva" lyderis vieną po kito ėmė žerti savo vasaros nuotykius. Jo paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" paviešintos nuotraukos atskleidžia, kad kelionių geografija buvo išties plati – Ryga ir Latvijos pajūris, Estija ir Saremos sala, egzotiška Atlanto vandenyno pakrantė Kanaruose.

S.Buškevičius neatskleidė, su kuo keliavo, tik užsiminė, kad pramogavo ne vienas, o su kompanija.

Vakarėlis su brazile

"Įsivaizduokite, Kanaruose šokau su brazile scenoje", – didžiuodamasis ištarė S.Buškevičius. Jis sakė stebėjęs svečių iš Brazilijos pasirodymą viešbutyje ir netikėtai sulaukęs išskirtinio dėmesio.

"Sėdžiu gal kokioje trečioje eilėje, brazilė ir du vyrukai šoka scenoje. Staiga ta šokėja prieina prie manęs ir pakviečia šokti. Sakyčiau, Lietuvoje – tai gal atpažino ir pakvietė šokti, o čia… buvau nustebęs", – neblėstančius įspūdžius pasakojo buvęs Kauno vicemeras.

Paklaustas, kuo taip sužavėjo šokėją iš Brazilijos, politikas tik ėmė kvatotis. "Nežinojau, ką ji šoks, stengiausi prisitaikyti. Be to, veiksmas vyko ant scenos ir žmonių daug. Nepabėgau, šokau, stengiausi ir pataikiau į ritmą. Buvo labai įdomu", – neslėpė S.Buškevičius.

Jis prisipažino, kad nuotykiai Latvijoje nebuvo tik smagūs. "Buvau vandens parke ir nuo to aukščiausio bokšto, kai leidausi, tai nemenkai susitrenkiau. "Kamikadzė" ar "Superadrenalinas" jis vadinasi, nepamenu. Paprastai leidiesi, ir tiek, na, visko būna tame vamzdyje, o čia stuktelėjau", – pasakojo aktyvų laisvalaikį mėgstantis vyras.

Estijoje, Saremos saloje, S.Buškevičius neliko abejingas sužeistam paukščiui. "Gelbėjome paukštį. Jam, matyt, buvo sužeistas sparnas. Tik gyvūnais besirūpinančios tarnybos mane gerokai nuvylė", – atskleidė buvęs Kauno vicemeras. Jis sakė skambinęs tarnyboms, kurios, jo manymu, turėjo pasirūpinti sužeistu sparnuočiu, tačiau išgirdo atsakymą, kad dėl kiekvieno paukščio jie nevažiuoja, o tai esanti natūrali atranka. "Šiaip viskas ten puiku, ir Saremos sala yra fantastika", – gyrė S.Buškevičius.

Dabar politikas sakė laisvalaikiu itin daug laiko skiriantis sportui: ruošiasi rudenį vyksiančiam bėgimui. "Bėgau ir per tą karštį, kai buvo 36 laipsniai, tik pastebėjau, kad žmonės keistai į mane žiūri. Aišku, tai negerai – gydytojai per karščius liepė net mažiau vaikščioti", – sakė buvęs miesto vicemeras.

O kaip senas S.Buškevičiaus laisvalaikio pomėgis – šokinėti iš medžių? "Oi, ne, ne, ne! Tai buvo tik atrakcija. Sportavau kelionėse, sportuoju Kaune ir ruošiuosi rinkimams", – pakartojo politikas.

Išsaugojo postą

Vos vieną kadenciją miesto taryboje dirbusiam ir kadencijos pabaigoje vicemeru pabūti spėjusiam Kazimierui Nausėdai prisiskambinti nepavyko.

Jis kovo 1 d. bandė laimę tapti Kauno rajono tarybos nariu, tačiau rinkėjų palaikymo šiam politikui nepakako. "Kauno dienai" K.Nausėda yra sakęs, kad ir toliau ketina ūkininkauti Kauno rajone.

Vienintelis praėjusios kadencijos vicemeras Vasilijus Popovas išsaugojo savo postą pavasarį pasikeitus valdžiai. Jam buvo patikėta rūpintis švietimo, sveikatos apsaugos, socialiniais reikalais, regioniniu bendradarbiavimu.

Praėjusią savaitę V.Popovas lankėsi Švedijoje ir Danijoje. Tai jau ne pirmoji jo kaip vicemero komandiruotė į užsienį šią vasarą.

Gavo šiltą vietą

Praėjusią kadenciją visai savivaldybės administracijai vadovavęs Dainius Ratkelis prieš savaitę vėl grįžo į savivaldybę. Po keturis mėnesius trukusių atostogų naujoji miesto valdžia jam patikėjo Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pareigas.

"Kauno diena" jau rašė, kad naujos pareigos jo visai negąsdina. "Darbas žinomas, užduotis vadovybė formuluoja – pirkti ekonomiškai. Vykdysime funkcijas", – žadėjo D.Ratkelis.

Administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbusio Stepono Vaičikausko atostogos neprailgo – jis šią vasarą gavo aukštas pareigas savivaldybės kontroliuojamoje bendrovėje "Kauno švara". Savivaldybėje sklando kalbos, kad valdančią koaliciją su "Vieningu Kaunu" ir Liberalu sąjūdžiu miesto taryboje sudarę socialdemokratai pasistengė, jog jų ištikimas partijos bičiulis taptų "Kauno švaros" administracijos Paslaugų valdymo direktoriumi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Normalus

Normalus portretas
Koks durnius priims jos dirbti jie nieko rankom dirbti nemoka,o galvos tusciosl

Boni

Boni portretas
"......o ką veikia kiti?" KAIP NIEKO NEVEIKĖ..TAIP IR NEVEIKIA NIEKO.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kada baigs reklamuoti šiukšles.Kauno gėda.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių