Botanikos sode įsikūrė Baublį primenanti bibliotekėlė

Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodo Draugų klubas padovanojo sodui porą patogių suoliukų, o sodas savo lankytojams – neįprastos formos knygų mainų bibliotekėlę.

Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodo Draugų klubas (pirmininkė Laima Griauslytė) padovanojo sodui porą patogių suoliukų, o sodas savo lankytojams – neįprastos formos knygų mainų bibliotekėlę.

"Rožyne, kuris vasarą skendi žiedų jūroje, Botanikos sodo Draugų klubo padovanotas suoliukas vargu ar sutalpins visus", – teigė sodo darbuotoja Vitalija Petrauskaitė, džiaugdamasi gražia ir reikalinga klubo narių dovana, kuri yra sektinas pavyzdys kitiems sodo rėmėjams. Vitalijos nuomone, lankytojams patiks ir paties sodo dovana – Dionizo Poškos Baublį primenanti bibliotekėlė, išradingai įrengta seno uosio kamieno nuopjovoje.

Anot bibliotekėlės patronės Gertrūdos Štuopytės, kiekvienas Botanikos sodo lankytojas gali pasiimti iš šios bibliotekėlės knygą ir skaityti ją, sėdėdamas ant suolelio sodo parke ar namuose. Galima ir negrąžinti pasiimtos knygos, tačiau būtina vietoje jos atnešti kitą.

"Ši bibliotekėlė – tai lyg knygų mainų punktas, bendraminčių susibūrimo vieta. Kauniečiai, kurių namų lentynose dulka neskaitomos knygos, gali jas dovanoti bibliotekėlei ir taip suteikti joms daug prasmingesnį likimą. Botanikos sodo mažosios mainų bibliotekėlės ypatumas – dalis knygų yra apie augalus ir jų auginimą. Nemažai jų pamirštos dūlėjo botanikos sodo saugyklose, o dabar gali būti skaitomos ir naudingos", – kalbėjo G.Štuopytė.

Botanikos sodo direktorė prof. Vida Mildažienė pažymėjo, jog pirmasis pasaulyje savadarbę knygų mainų bibliotekėlę prie savo namų 2009 m. pastatė Toddas Bolas (JAV). Tokios bibliotekėlės, veikiančios pagal principą "Paimk knygą – grąžink knygą", idėja greitai pasklido po pasaulį ir virto pasauliniu "Little Free Library" projektu. "Tokios bibliotekėlės ugdo bendruomeniškumą, – įsitikinusi direktorė. – Ši nemokamų knygų mainų idėja propaguoja pomėgį skaityti, mainytis knygomis, skleisti įvairias žinias, skatina bendrauti".


Šiame straipsnyje: Botanikos sodasknygossuoleliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių