Beveik pusė Kauno miesto tarybos narių – politikos naujokai

Kauno miesto savivaldybės taryboje ketverius 9-osios kadencijos metus darbuosis 41 įvairių profesijų atstovas. Dalis jų – jau sukaupusių tam tikrą politinės patirties bagažą, tačiau beveik pusė – tik pradedančių jį kaupti.

Šioje taryboje dirbs trys teisininkai. Vienas jų – advokatas Konstantinas Pesenka pastaraisiais metais, kaip „Vieningo Kauno“ atstovas, buvo deleguotas į kai kurių miesto savivaldybės įmonių valdybas. Tačiau, kaip antradienį sakė naujienų agentūrai ELTA iš visų tų valdybų jis atsistatydino, kai sužinojo, kad yra išrinktas į Tarybą. Ši politinio darbo kadencija jam bus antroji. Prieš keliolika metų savivaldos rinkimus buvo laimėjęs su Socialliberalų partija.

„Smagu, kad dabar esu išrinktas ir tikrai pasirengęs pateisinti rinkėjų pasitikėjimą. Būti savivaldybės tarybos nariu – labai atsakinga. Tikslai, kaip ir anksčiau, – tie patys – gerinti miesto gyvenimo kokybę, kad Kaune būtų gera gyventi tiek mums, tiek vaikams, tiek anūkams“, – sakė Eltai K. Pesenka.

Per pirmąjį šios kadencijos Kauno miesto tarybos posėdį dar nepaskelbta, kas iš politikų kokiame Tarybos komitete numato darbuotis. Jo dar nepasirinko ir K. Pesenka. Tačiau, jo įsitikinimu, visą prasidėjusią kadenciją bus veikiama darniai. Jokios priešpriešos, priimant sprendimus, tarp frakcijos narių nebus, nes bus dirbama sutelktinai bei vieningai.

Panašiai nusiteikęs ir kitas „Vieningo Kauno“ (Tarybos daugumos) atstovas Rimantas Lekavičius – Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotojas. Jis – Tarybos naujokas, nors „Vieningame Kaune“ jau yra seniai, vos ne nuo pirmųjų šios organizacijos gyvavimo dienų.

„Dalyvaujam bendruose susirinkimuose, gerų idėjų generavime. Ir tikiuosi kažkiek vadinamojo politinio darbo patirties jau esu sukaupęs. O kaip vėliau Taryboje seksis, - netrukus pamatysime“, – po antradienį Savivaldybėje įvykusio pirmo 9-ojo šaukimo Kauno miesto tarybos posėdžio Eltai sakė R. Lekavičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
O,GERIAUSIAI BUTU PIRMOKAI

g

g portretas
Kuo maziau zino tuo lengviau seimynai vadovauti

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gerai kad socdemu nera.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių