Audringo vakarėlio Kaune atgarsiai: pažeidimų – ne vienas, kavinei gresia tūkstantinė bauda

Praėjusią savaitę atnaujinus kavinių, barų ir restoranų veiklą neapsieita be pažeidimų. Kaune, Laisvės alėjoje esančioje kavinėje „Movido“ balandžio 22-ąją vakarėlis vyko su trenksmu, o dalis lankytojų pamiršo apie būtinybę laikytis karantino taisyklių. Šie pažeidimai kavinei gali brangiai kainuoti – gresia tūkstantinė bauda.

Internete žaibiškai išplitusiame vaizdo įraše girdisi garsiai skambanti muzika, o pramogų išsiilgę žmonės linksminasi ir šoka. Tiesa, didžioji dalis vakarėlio dalyvių, panašu, nesilaikė saugių atstumų. Pastebėta ir tokių, kurie nedėvėjo apsauginių veido kaukių.

Apie praeivių akį patraukusį vakarėlį kavinėje tąkart informavo ir vienas portalo kauno.diena.lt skaitytojas. „Turbūt lankytojams dar trūksta sąmoningumo. Aišku, suprantu, jaunimas pasiilgęs išeiti, bendrauti, bet nereiškia, kad reikia nutrūkti nuo vadžių“, – nuomone dalijosi skaitytojas Jonas.

Penktadienį kalbinta kavinės „Movido“ vadovė Dominyka Jurgilaitė tvirtino, kad vakaro metu buvo imtasi priemonių, siekiant užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. „Mano komentaras būtų toks: tai yra tikrai saugiau nei bet kokiame prekybos centre“, – praėjusią savaitę teigė pašnekovė.

Po žinios apie galimus karantino pažeidimus darbo ėmėsi ir policija. „Balandžio 22 dieną 21.04 val. policijos elektroninių paslaugų sistemoje epolicija.lt gautas pranešimas su vaizdine medžiaga apie tai, kad Kaune, Laisvės alėjoje, prie kavinės asmenys nesilaiko karantino režimo. Visa informacija buvo perduota Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariatui, kurio pareigūnai balandžio 23 dieną pradėjo administracinę teiseną“, – veiksmų seką dėstė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Gresia tūkstantinė bauda

Kaip informavo policijos atstovė, balandžio 26 dieną juridiniam asmeniui pareigūnai dėl pažeidimų surašė administracinio nusižengimo protokolą dėl visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimo.

Kaip nurodoma Administracinio nusižengimo kodekse, juridiniam asmeniui už šį pažeidimą gresia bauda nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų

„Kadangi buvo gautas pranešimas ir dėl triukšmo, taip pat buvo surašytas protokolas ir pagal 488 straipsnio 2 dalį (dėl viešosios rimties trikdymo)“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Už šį nusižengimą gresia bauda nuo 80 iki 300 eurų.

Nėra surašyta, kad paskirta bauda. Užfiksuoti įstatymo pažeidimai. Visa tai reikės įrodinėti teisme.

Spręs teismas

Pasak policijos atstovės, surinkta administracinės teisės pažeidimo medžiaga siunčiama nagrinėti teismui.

Antradienį kavinės „Movido“ vadovė D. Jurgilaitė patvirtino, kad situacija dėl protokolų surašymo jai yra žinoma. Tačiau paklausta, kaip vertina tokį policijos sprendimą, moteris teigė, kad kol kas situaciją vertinti anksti. „Manau, kad pareigūnai dirba savo darbą, o gegužės 18 dieną bus teismo posėdis. Manau, dar anksti šnekėti apie kažkokias pasekmes“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė kavinės vadovė.

D. Jurgilaitė pridūrė, kad pirmadienį teko vykti ir į policiją – čia buvo išklausyti moters parodymai. „Nėra surašyta, kad paskirta bauda. Užfiksuoti įstatymo pažeidimai. Visa tai reikės įrodinėti teisme“, – pridūrė „Movido vadovė“.

Feisbuko nuotr.

Viešoje erdvėje pradėjus plisti triukšmingo vakarėlio vaizdo įrašui, iš pradžių D. Jurgilaitė teigė, kad užfiksuotas veiksmas galėjo vykti praėjusią vasarą. „Aš apie tą vaizdo įrašą sužinojau tik iš žurnalistų. Man nuo ryto pradėjo skambinėti ir aš nesupratau, koks tai galėtų būti vaizdo įrašas. Jie susakė, kad vyko didžiulis vakarėlis. Sakau, kad galbūt koks iš praėjusių metų. O čia kas buvo, tai buvo momentinis dalykas“, – teigė pašnekovė.

Paklausta, ar po šio incidento kavinė ėmėsi papildomų priemonių, siekiant užtikrinti karantino metu galiojančias taisykles, D. Jurgilaitė tvirtino, kad veiksmų imtasi pačią pirmą dieną, kai buvo leista atnaujinti kavinių veiklą. „Mes priemonių ėmėmės ir pirmąją dieną. Visi staliukai pas mus po du, kas du metrus. Mes žmones žiūrime. Visą savaitgalį patys žmonės ėjo su kaukėmis. Ateina ir keturiese draugai, bet sėdi po du prie atskirų staliukų“, – situaciją komentavo D. Jurgilaitė.

Primename, kad restoranai, kavinės ir barai nuo ketvirtadienio gali dirbti lauke nuo 7 iki 21 valandos, prie vieno staliuko sėdint daugiausia dviem žmonėms, išskyrus vienos šeimos narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Dzin jaicta bauda. Prasiskolinus labai tiekejams, nemoka jau ilga laika, iesko vis kitu nauju auku. Kaip ir su atlyginimais, keli straipsniai yra. Cia suka makles getai juodai.

Ne to

Ne to portretas
Jurgilo..

Tavo architektas

Tavo architektas portretas
Situacija buvo nevaldoma ir jį pakenkė visų kavinių, restoranų, barų savininkams ir lankytojams. P.S. Jurgilaitė ar žinomo krepšininko duktė?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių