Atkreipė dėmesį į griovį Šančiuose: juo į Nemuną leidžiamos nuotekos?

  • Teksto dydis:

Žemųjų Šančių bendruomenės feisbuko puslapyje pasirodė informacija, kad Kranto gatvėje iškastas griovys, kuriuo galimai į upę kažkas iš gyventojų leidžia nuotekas, sklinda nemalonūs kvapai. Situaciją patikrins ir aplinkosaugininkai.

Nosį riečiantys kvapai

Socialiniame tinkle įkeltos nuotraukos, kuriose matyti, kad tie Kranto g. 19-21 namais yra griovys, juo teka vanduo. Kaip teigė internautai, kartu kažkas leidžia ir nuotekas, nes kvapas tiesiog riečia nosį.

„Kažkoks niekadėjas iškasė griovį ir savo srutas į Nemuną leidžia. Veiksmas vyksta Kranto g.19 gale, prie 21 namo“, – rašė vienas vyras.

„Pastebėjau šitą reiškinį ir aš vakar, nes praeinant labai dvokė. Tiesiog, darau ką noriu!“ – piktinosi dar vienas kaunietis.

Feisbuko nuotr.

Užvirė diskusija

Bendruomenės nariai sureagavo į šį įrašą bei pradėjo dalytis informacija, kur reikėtų pranešti apie galimą aplinkos teršimo atvejį. Taip pat žmonės svarstė, kad griovys greičiausiai skirtas lietaus surinkimui, mat gatvėje dažnai kaupiasi lietaus vanduo. Tačiau neatmetama, jog kažkas į griovį galėjo paleisti ir nuotekas.

„Geriausia ne rašyti, o skambinti, dažnai aplinkosaugininkas atvyksta tuoj pat. Tai ar informuota jau, ar dar laukiama kažko?“ – klausė diskusijos dalyvė.

Kažkoks niekadėjas iškasė griovį ir savo srutas į Nemuną leidžia.

„Čia manau lietaus vandens nubėgimas padarytas, nes po liūčių vanduo gatvės gale susikaupia, o dabar nubėga į Nemuną“, – kam reikalingas griovys savo nuomonę išsakė dar vienas internautas.

Taršos neaptiko

Kauno miesto savivaldybės atstovai nurodė, kad minėtame griovyje nuotekų neaptiko.

„Patikrinome vandens nutekėjimo kanalą (griovį), adresu Kranto 19-oji  g. 21,   vakar vakare ir šiandien ryte per lietų. Drenažinio vandens nutekėjimo kanalas  iškastas nuo gatvės pabaigos link Nemuno, lietaus vandeniui nubėgti.  Blogo kvapo nėra, nutekėjimo kanalas (griovys) sausas. Šulinys stovi, bet ten sausa“, – kalbėjo Šančių seniūnė Ingrida Kuktienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dar pridūrė, kad savivaldybė dar kreipsis į įvairias institucijas (Nacionalinę žemės tarnybą, Valstybinę statybos ir planavimo inspekciją) ir pasitikslins, ar kuri nors buvo davusi leidimą iškasti patį griovį.

Klausimus nusiuntėme ir aplinkosaugininkams. Jų atstovai teigė, kad apie šią situaciją pranešimo dar nebuvo gavę, tačiau žadėjo patikrinti, ar iš tiesų teršiama aplinka. Po patikrinimo aplinkosaugininkai pažadėjo pateikti ir platesnį komentarą. Jį gavę, publikaciją papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
Ne kelio reikia,o švaraus oro.Ir nereikia įžedinėt čia gyvenančių žmonių.Norime naturalio gamtos,o ne tvoros ir autostrados.

klp

klp portretas
baisus rajonas vad kinšanciai

TODĖL IR MITINGUOJA-PROTESTUOJA

TODĖL IR MITINGUOJA-PROTESTUOJA portretas
Prieš tvarkingos gatvės įrengimą , nes griovius per asfaltą būtų sunku išrausti ir savo brūdus į Nemuną suleisti....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių