Aštuonios savivaldybės sutarė įsteigti Kauno regiono plėtros tarybą

Birštono, Kauno miesto, Kaišiadorių, Kauno, Jonavos, Raseinių, Kėdainių ir Prienų rajonų savivaldybės nusprendė bendradarbiauti ir įsteigti Kauno regiono plėtros tarybą. Šios Tarybos steigimo sutartis bus pasirašoma spalio 29 dieną.

Numatoma, kad Taryba planuos, koordinuos nacionalinės regioninės politikos įgyvendinimą Kauno regione ir bendrai su kitomis regionų plėtros tarybomis, savivaldybių institucijomis bei įstaigomis įgyvendins regioninės plėtros skatinimo priemones. Taip pat ji sieks skatinti socialinę, ekonominę Kauno regiono plėtrą, darnų urbanizuotų teritorijų vystymą, socialinių ir ekonominių skirtumų tarp Kauno regiono ir kitų regionų bei šių skirtumų tarp Kauno regiono savivaldybių mažinimą. Savivaldybių merai įsitikinę, kad taip bus labiau skatinamas savivaldybių bendradarbiavimas.

Vienas iš Tarybos valdymo organų bus Regiono plėtros tarybos kolegija, kurią sudarys 24 atstovai (savivaldybių merai ir savivaldybių tarybų deleguoti tarybų nariai): 8 Kauno miesto, 4 Kauno rajono ir po 2 Birštono, Kėdainių, Kaišiadorių, Raseinių, Jonavos ir Prienų rajonų.

Kauno rajono savivaldybei, pasak jos pranešimo, atstovaus meras Valerijus Makūnas, mero pavaduotojai Paulius Visockas ir Antanas Nesteckis bei Kauno rajono savivaldybės tarybos Ūkio ir darnios plėtros komiteto pirmininkė Violeta Boreikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai!! Svarbu Korumptuotu Koncervatoriu neprileisti prie valdzios ,nes viska vel isvogs .Ir Kauno regionals vel taps patyciu objektu taip kaip buvo ju vadovavimo laikotarpiu

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Dykaduonių išlaikymas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių