Aplinkos ministerija žada įpareigoti savivaldybes viešinti želdynų projektus

  • Teksto dydis:

Po Kaune kilusio pasipiktinimo dėl kertamų medžių, Aplinkos ministerija ruošiasi inicijuoti įstatymų pakeitimus, kurie ateityje įpareigotų savivaldybes daugiau viešinti želdynų projektus, pranešė LRT Panorama.

„Želdynų įstatymas, poįstatyminiai aktai taip pat sako apie visuomenės dalyvavimą priimant sprendimus dėl želdynų formavimo, kirtimo, naujų želdynų veisimo, tačiau nelabai tiksliai apibrėžta. Mes dabar buriame naują želdynų įstatymų darbo grupę ir galvojame gerokai įstatymą pakeisti, ypač dėl visuomenės dalyvavimo priimant sprendimus želdynų klausimu, ir turbūt ne vieną, gal ir kokių 10 teisės aktų koreguoti“, – sakė Aplinkos ministerijos Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio skyriaus vedėjas Vidmantas Bezaras.

Kaune per kelis mėnesius iškirsta apie 600 medžių, dauguma jų – centrinėje miesto dalyje. Iki tol teigusi, kad kirsti medžius yra būtina siekiant sutvarkyti šaligatvius, praėjusios savaitės pabaigoje Kauno savivaldybė paskelbė, kad bus stengiamasi kuo daugiau senų medžių išsaugoti.

Šiuo metu savivaldybės iniciatyva atliekama medžių ekspertizė, o Kauno apylinkės teismas pirmadienį pagal grupelės kauniečių skundą nusprendė taikyti apsaugos priemones ir neleido kirsti medžių iki kol ekspertizė bus baigta.

Aplinkos viceministras Martynas Norbutas antradienį LRT laidai „Laba diena, Lietuva“ sakė, kad šiuo metu ministerija vykdo patikrinimą, ar visi darbai Kaune atlikti pagal įstatymus.

„Aplinkos ministerijos regioninės apsaugos departamentas dabar tikrina tą situaciją ir aš negaliu pateikti duomenų, nes patikrinimas nėra baigtas, bet iš pirminių duomenų mes matome, kad viskas buvo pagal įstatymą“, – sakė jis.

Pasak viceministro, turėtų būti aiškiau apibrėžta, kaip savivaldybės turėtų informuoti gyventojus tokiais atvejais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
O kas nors žada inventorizuoti Kauno medžius. Kad žinotum kur pasodino, kur nupjovė kur nudžiūvo, o ten nulaužė ir pavogė.

nuvarykit paziuret i zarasus

nuvarykit paziuret i zarasus portretas
stelmuzes azuolas paramstytas dar bilieta reikia moket-sekmadieni apziurejau stelmuze,

to vienasPrieš 6 valandas

to vienasPrieš 6 valandas portretas
todel nes dar nebuvo jokiu melagysciu. Ka sake, ta padare, Aisku ne tokiu tempu kaip norima, bet darbai visur vyksta kaip zadeta. Beje, palaukit iki spalio pabaigos, tai ir pamatysit ar ivykdys pazadus, ar ne. O dabar kritikuoti labai jau lengva anksciau laiko be jokiu irodymo, be absoliuciai nieko, o tik savo nuomone remtis. Palauk du menesius ir tada man kazka komentuok apie atsodintus medzius.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių