Aleksotiškiai mėnesį kenčia dėl smegduobės, bet apie ją tarnyboms nepranešė?

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę rašėme apie smegduobę viduryje Antanavos gatvės Aleksote. Į redakciją kreipęsis gyventojas pasakojo, kad ši kliūtis aplinkinius kamuoja jau apie mėnesį. Tačiau tarnybų atstovai teigia, kad apie duobę pirmą kartą išgirdo, kai dėl jos kreipėsi žurnalistai.

Aleksotiškis Vytautas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad smegduobė atsivėrusi ties septintuoju Antanavos gatvės pastatu.

Šia gatve naudojasi ne tik jos gyventojai, bet ir darželį, įsikūrusį šioje gatvėje, lankančių vaikų tėvai. Ši gatvė judri ir dėl to, kad veda į Aleksoto turgų.

Gatvė siaura. Viena juosta dažnai būna užstatyta automobiliais, o kitoje reikalus jaukia duobė. 

Vytautas pasakojo, kad prie duobės kartais atsiranda ženklas „Atsargiai, kliūtis“, tačiau dėl jo pravažiavimas tampa dar sudėtingesnis, todėl kai kurie vairuotojai ženklo atsikrato, paslepia.

„Kai kurie gyventojai lentą geranoriškai vėl atgal pastato. Toks žaidimas vyksta jau mėnuo“, – kalbėjo skaitytojas, klausęs, kada gi bus pagaliau užtaisyta duobė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Kauno švaros“, kurios dispečerinė visą parą fiksuoja informaciją apie Kauno mieste atsivėrusias duobes, atstovas Jonas Tumpa portalui kauno.diena.lt teigė, kad iki šiol ši duobė nebuvo atsidūrusi tarnybos radare. Niekas kažkodėl nepasirūpino apie ją pranešti, tik laukė, kol bus užtaisyta.

„Iki šiol mūsų dispečerinė nebuvo gavusi jokios informacijos apie Antanavos gatvėje (Aleksote) atsivėrusią duobę. Stendas su užrašu „Atsargiai, kliūtis“ taip pat pastatytas ne mūsų darbuotojų. Užfiksavome šią duobę ir ją sutvarkysime dar šią savaitę“, – žadėjo J. Tumpa.

Jis dėstė, kad „Kauno švara“ stengiasi operatyviai reaguoti ir tvarkyti atsivėrusias duobes, tačiau sukontroliuoti kiekvieną metrą miesto gatvių be papildomos pagalbos būtų labai sudėtinga.

„Prašome kauniečių pastebėjus miesto gatvėse atsivėrusias duobes ar įtrūkimus nelikti abejingais ir pranešti miesto tarnyboms. Skambučių dėl gatvėse atsiradusių avarinių kliūčių laukia visą parą budinti miesto dispečerinė (tel. 8 800 00111). Nuotraukas ir informaciją apie atsivėrusias duobes galima pateikti ir elektroniniu paštu: miesto.dispecerine@svara.lt arba miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt“, – nurodė J. Tumpa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikras kaunietis

Tikras kaunietis portretas
Na matau jau akiplėšiškumo ir melo viršūnė. Aš skambinau į švaros disečerinę, žmona, po to bent trys kaimynai iš mūsų namo(gatvėj 500 butų, vaikų darželis, Aleksoto turgus). Mano tiksliom žiniom apie tai pranešta A.Pakalniškiui( miesto tvarkymo skyrius), P.Kerui (administracijos direktoriaus pavaduotojui), Švara prieš 4 savaites Įkišo į įgriuvą ženklą su įmonės emblema.Po to gyventojai jau pradėjo šiukšles pilt į tą igriuvą.Tai gal tas naivuolis visą tą laiką "karantinovosi" nenuotoliniu būdu... per paskutinis 4 metus tik aš parašiau registruotus 3 registruotus laiškus..laukiu atsakymo iki šiandien. Pastoviai skaitau spaudoj tai viens tai kits negavo atsakymo j raštą.Lietuvoj svarbiausia įsisavint Europinius pinigus ir "rusai puola"...Ar nebus kaip 1940

Povilas

Povilas portretas
NIEKO KEISTO, juk ...tų tarnybų telefonas ne 112, o ir jo neprivalo visi turėti... Be to "tarnybos' turi nemažai darbuotojų , kurie ar į darbą , ar į parduotuvę , ar pas meilužį [-ę ]...BET situaciją gali patys stebėti ir saviems pranešti apie padėtį mieste. BUVO ATVEJIS , kai vykdamas namo per tas didžiąsias liūtis, mačiau kaip iš po pastatyto Rail Baltika viaduko Petrašiūnuose [ iš po kolonos ] , plaunamas smėlis. Sustojau prie AUTOKAUSTOS automobilio ir ten , besislepiantiems nuo liūties darbininkų paklausiau ar jie statė geležinkelio viaduką. Po patvirtinimo ,pasakiau , kad viena jų kolonų paplauta ir gali griūti. Paprašiau pranešti savo vadovams... O DABAR nuvykite ten ir įsitikinkite AR KAS NORS PADARYTA ???????

hmm

hmm portretas
anksčiau prie kiekvienos duobės matijošius su vazonais stovėjo. O dabar nuo auksinio šikano senis nenulipa ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių