Akies krašteliu kviečiame pažvelgti į kuriamą Kauno kalėdinę eglutę

  • Teksto dydis:

Iki Kauno kalėdinės eglutės įžiebimo liko mažiau nei trys savaitės, tad kviečiame pirmiesiems pamatyti, kokios puošmenos šiuo metu kuriamos menininkės Jolantos Šmidtienės dirbtuvėse.

Tekstilininkė ir vėl Kaunui padovanos išskirtinę Kalėdų eglę, tad dabar vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai. Šiemet Rotušės aikštėje bus stebuklingas Kalėdų sodas, kuris kurs įvairius kontrastus, perkels žiemą į vietą, primenančią Rojaus sodą.

„Savo dirbtuvėse mes gaminame dekoracijas, įvairias detales. Aišku, dabar yra daug to juodo techninio darbo. Vaizdas šiek tiek gal jau ir matosi, bet didžioji dalis išryškės tik ant eglės. Šiemet mūsų darbuotojų gal kiek mažiau, nes pati eglutės koncepcija kita, tai reikės rankų darbo, bet ne tiek daug, kaip būdavo ankstesniais metais. Dabar daugiau technologijomis naudojamės“, – kokie darbai šiuo metu atliekami dirbtuvėse, pasakojo J.Šmidtienė.

Jolanta Šmidtienė/Redakcijos nuotr.

Matyti, kad čia kuriamos dekoracijos, ant kurių nutūps spalvoti drugeliai. Taip pat bus ir smilgas primenančių akcentų. Tačiau pilnas sodo vaizdas tikrai pasimatys tik Rotušės aikštėje, dabar galima tik iš atskirų detalių bandyti įsivaizduoti tai, ką kuria Kaunui gerai pažįstama eglučių kūrėja.

Menininkė portalui kauno.diena.lt kalbėjo, kad į Rotušės aikštę dekoracijos turėtų būti pradėtos vežti apie 20 dieną, dieną ar kelias iki šios datos aikštėje bus pradėtas montuoti eglės karkasas. Iki tol darbai vyks jos dirbtuvėse.

Tiesa, kaip tik kauniečiai pasidalijo nuotraukomis, kad Rotušės aikštėje jau pradėta montuoti kupolus, kuriuose įsikurs kalėdinė mugė. Juos menininkė J.Šmidtienė taip pat papuoš stebuklingo sodo akcentais. Pagrindinė Kauno eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta lapkričio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
Nuostabios sielos menininke. Super darbai. Kasmet dziugina kauniecius. o negatyvus komentatoriai kazkur turi issilieti, juk sudetinga purva laikyti ilgai viduje.

Dalia

Dalia portretas
Menininke tikriausiai turi stipru uznugari, jei tiek metu pardavineja vis naujus savo darbus, bet gal atsiras kas visa sia grandinele suardys, laukiame nekantriai, gal kitais metais,,,,

Dalia

Dalia portretas
ka ten ziureti, jau kelinti metai nematome jokios egles, o menininke savo darbus pristato puikiai, tai tiek, kuomet bus egle, tuomet dziaugsimes ir geresimes
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių