Vokietijoje kuriančios muzikės K. Kuzminskaitės dovanoti instrumentai turtins Kauno rajono kultūrą

Klavesiną ir fisharmoniją Kauno rajono kultūros reikmėms padovanojo koncertmeisterė Kristina Kuzminskaitė. Antrasis iš šių instrumentų buvo staigmena, apie jo perdavimą iš anksto nebuvo žinoma, patikino rajono savivaldybės atstovai.

Tai – asmeniniai muzikantės instrumentai. „Labai malonu pasidalinti tuo, kuo dalinuosi jau nuo vaikystės. Su dideliu džiaugsmu dovanoju šiuos instrumentus, nuo šiol muzika bus puoselėjama Zapyškyje“, – sakė menininkė.

K. Kuzminskaitė – Schongau miesto Vokietijoje orkestro dirigentė ir vadovė, vaikų ir suaugusiųjų chorų bei Steingaden miesto grigališko choralo ansamblio vadovė. Dėsto fortepijoną, vargonavimą, dainavimą ir klavesiną, rašo vokalinę ir instrumentinę muziką. 2019-aisiais buvo išleistas autorinis jos kūrybos muzikinis diskas „Rilkė palietė Lietuvą“ („Rilke trifft Litauen“). Moteris taip pat yra ir Unesco pasaulio paveldo saugomos Wies bažnyčios kapelmeisterė bei sakralinės muzikos vadovė.

Po dovanos įteikimo vyko koncertas „Žalio vakaro giesmės“. Renginį vedė Janina Skeberdienė. Skambėjo kompozitorių V. Belinio, M. K. Čiurlionio, P. Tosti, S. Jadassohno, R. Kauneckaitės, K. Kuzminskaitės kūriniai, kuriuos klavesinu atliko koncertmeisterė. Susirinkusieji klausėsi ir atlikėjų Dianos Tiškovaitės bei Faustos Savickaitės.

Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje dovanas priėmęs Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas visos bendruomenės vardu padėko už šias dovanas. „Tikiu, kad šių instrumentų skleidžiama muzika sukvies žmones dar ne kartą“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių