Vinco Kudirkos bibliotekoje – žaidimai ir vaikiškas šurmulys

Penktadienį Kauno miesto Vinco Kudirkos biblioteka buvo kupina smagaus šurmulio, vaikų juoko bei muzikos. Renginyje dalyvavo vaikai iš įvairių neformalaus švietimo būrelių. Jie bendravo, žaidė, dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose. 

Vinco Kudirkos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė viešiesiems ryšiams Monika Straupytė sako, kad biblioteka seniai nebėra tik knygos. Šį jos teiginį pagrindžia faktas, jog bibliotekoje nuolat susirenka neformalaus švietimo būrelių nariai, vyksta įvairūs užsiėmimai.

Šventės metu vaikams veiklos tikrai netrūko – buvo dalyvaujama kūrybinėse dirbtuvėse, vyko fotosesijos, piešimas ant veidų, lobio ieškojimas, „LEGO“ robotų varžybos bei kiti smagūs užsiėmimai, taip pat surengtas „Žurnalistikos akademijos“ ir neformaliojo vaikų švietimo sezono uždarymas bei apdovanojimai.

Aštuoniolikmetis Kristijonas ir penkiolikmetis Juozas parodė savadarbes, padedant mokytojui pasigamintas graviravimo ir pjaustymo lazeriu stakles, „LEGO“ robotus, su kuriais galima varžytis tarpusavyje lyg imtynių ringe, bei pasitelkiant „3D“ spausdintuvą pasigamintą Kauno miesto maketą.

Švente džiaugėsi ir bibliotekos „Žurnalistikos akademijos“ narės – septyniolikmetė Ieva ir šešiolikmetė Gabija. Merginos nekantravo susipažinti su kitų būrelių veiklomis, pamatyti, ką veikia kiti bendraamžiai. Jos pasakojo, kad „Žurnalistikos akademijoje“ yra mokomasi įvairių su žurnalistika susijusių dalykų, tokių kaip interviu rengimas ir straipsnių rašymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių