Tarptautinis šokio festivalis AURA 31 naujam gyvenimui prikėlė legendinį Kauno kino teatrą „Daina“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą su subtiliu roko prieskoniu atidarytas Tarptautinis šokio festivalis AURA 31, kurį kasmet rengia Lietuvoje ir užsienyje gerai žinomas Kauno šokio teatras „Aura“ (vadovė Birutė Letukaitė).

Po daugiau nei metus trukusių karantino suvaržymų ir didelio renginių alkio, žiūrovams tai buvo šviežio oro gurkšnis su išskirtinai kokybiškais ir estetiškais pasirodymais ypatingoje erdvėje.

Klaipėdos elektroninio roko grupė Royce ir Jungtinės Kauno šokėjų pajėgos – bendras teatro „Aura“ vadovės Birutės Letukaitės projektas, tęsiantis prieš trejus metus užsimezgusią draugystę, kuriant bendrą spektaklį „Sprendimas“. Royce muzika ir šiuolaikinis šokis puikiai papildydamas vienas kitą žavėjo festivalio atidarymo žiūrovus.

Jungtinės šokio pajėgos: vakaro šeimininkai „Aura“ ir ilgą ar trumpesnį periodą „Auroje“ šokę šokėjai: Monika Šerstabojavaitė – šokio mokytoja bei teatro šviesų inžinierė, šokėja ir dainininkė Clara Giambino (šiuo metu dalyvaujanti X faktoriaus projekte), neseniai savo induvidualų kūrybos kelią pradėjęs Matthew Livingstonas, šokio trupės „Nuepiko“ ir „Ulna“ bei Stefanijos ir Jokūbo Nosovų – brolio ir sesers duetas.

Gausiai susirinkę žiūrovai turėjo galimybę pamatyti net 16 šokio pasirodymų su grupės Royce dainomis. „Auros“ šokėjai su festivalio simboliu Kris Dao Nicholls (Australija) priešakyje pirmame pasirodyme atskleidė savo individualius šokio stilius interpretuodami Royce muziką.

Šiek tiek agresyvios ir kovinės nuotaikos įnešė dviejų merginų iš Italijos šokis „Beast“. Žiūrovus nustebino ir pakurstė smalsumą sekančios, į sceną šokio žingsniu įžengusios figūros su asilo galvomis. Roko atmosferos neleido pamiršti „Ulnos“ merginos, suteikusios galimybe žiūrovams pašėlti kartu su jomis.

Vienu iš žiūrovų favoritu pasirodymuose įvardintas M. Livingstonas visus pakerėjo ne tik profesionalia choreografija bet ir asmenine charizma. Lyriškos natos ir moteriško švelnumo bei elegancijos renginiui suteikė buvusios „Auros“ šokėjos ir subtilaus balso savininkės Claros Giambino vokalinis ir šokio performansas kartu su dabartine ilgamete „Auros“ šokėja Julija Mintaute. Puikus vyriškas „Nuepiko“ ir „Auros“ tandemas buvo itin įtraukiantis ir įsimintinas.

Festivalio atidaryme šalia roko netrūko ir baleto inspiruotų šokio žingsnių, kuriais žavėjo festivalio šeimininkai. Gatvės šokių įtakos paliestą kūrinį sušoko šeimyninis Nosovų duetas, iš visų dalyvių išsiskyręs netikėtu įvaizdžiu – milžiniškomis turistinėmis kuprinėmis ant pečių. Viso vakaro metu festivalio svečiai galėjo mėgautis šiuolaikinio šokio kūrinių įvairove ir Royce muzika.

Iš naujo atrastoje erdvėje – kino teatre „Daina“, kurio durys tiesiogine to žodžio prasme buvo užmūrytos daugelį metų,  šis renginys tapo inspiracija dabartiniam teatro savininkui tęsti „Auros“ pradėtą iniciatyvą.

Šis kino teatras festivaliui pasirinktas neatsitiktinai, festivalio programoje vyks du ypač ekstremalūs pasirodymai, kurių nebūtų įsileidęs joks išpuoselėtas teatras. Rusų inžinerinio teatro „Akhe“ dviems pasirodymams reikalinga erdvė, nebijanti nei ugnies, nei vandens, nei putų, kurių tikrai netrūks spektaklių „Diktatūra“ (spalio 1 d. 21 val.) ir „Demokratija“ (spalio 2 d. 21 val.) metu. Tai bus išskirtinė galimybė pamatyti visai kitokį teatrą, nei esame įpratę.

Daugiau apie festivalio renginius galite sužinoti www.dancefestival.lt, bilietai platinami Tiketoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurelija

Aurelija portretas
Aciu aciu uz puiku pasirodyma ,nuostabius prisiminimus kino teatre kuriame teko lankytis kazkada ir ne karta,gerbiamai Birutei Letukaitei, visiems sokejams ir be abejo grupei Royce charizmatiskajam lyderiui Ilja kuris tikrai puikiai uzvede visa auditorija su nuostabiu ir stipriu vokalu.Aciu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių